ghetto och bea 26/2

Hejsan hejsan.
Igår var det sjukt fint väder som sagt, red tom utan tjockjackan på mig utan att frysa. Bea började med att rida och värma upp lite och visa lite saker för mig. vi har nu flyttat ner tygeln på nedersta ringen och satt en svanskappa på sadeln förresten. funkar bra tycker jag :)

Efter att bea visat lite vad jag skulle göra och inte göra mm. så bytte vi så jag gjorde en övning med volt i varje hörn. noga med att ställa igenom hela tiden. sedan prövade vi med lite trav emellan hörnen. gick ganska bra, ghetto var lite pigg men verkligen inte okontrollerbart. men hon tycker ju att det är roligt att springa lite. jag måste komma ihåg att tänka lite före så jag hinner med att göra det jag tänkt. fortsatte med detta ett tag för det var inte alltid jag hann sakta in innan volten. sedan gjorde vi lite trav på hela spåret och en övning där man vänder över och byter varv i varje varv. mellan detta hoppade bea upp några gånger och visade också, tur att ghetto är snäll som stod ut med oss! sen gick bea in och hämtade sin kamera och fotade lite, trevligt trevligt :)

Vi fick bara en bakutspark var, jag och bea. underbart, snart kanske det slutar. det avtar mer och mer! :D

Bild kommer nog senare, bea får skicka några ikväll eller nåt :)

skööönt väder

det är asfint väder ute nu, nästan plusgrader och jättesoligt. synd att jag inte har nån ström i kameran, isf hade jag tagit med den till ghetto. far dit om en halvtimme. uppdaterar kanske när jag kommer hem, just nu är allt bara helt uppochner så vi får se.

ridning öor torsdag

red ninor idag på ridningen. trodde jag skulle ha camelia eftersom jag skulle haft henne gången jag var sjuk innan teorin, men så blev det inte. kändes lite udda , men bra, att inte rida ghetto. har inte ridit någon annan än henne på tre veckor liksom.

ninor var.. pigg och stark. faktiskt "värre" än ghetto. i varje fall starkare än hon brukar vara. har iofs. ett mycket skarpare bett på henne men ändå, brukar ju kunna trava henne på glapptygel utan att hon gör något.

vi tränade på halvahalter och gjorde en övning med två små halva volter på kortsidorna med tre halvhalter i varje. ibland fick jag lov att ta tag i honom riktigt för att han ens skulle lyssna på mig. provade att rida utan västen också, sjukt skönt faktiskt. galoppfattningarna gick inte så himla bra, blev oftast spring in i galoppen.  fick en riktigt bra  fattning i höger varv på volten. det kändes iaf bra :)

gick överhuvudtaget ganska bra, kunde ju gått sämre.

pusshej :)



Bild på ninor från 2009

läääs nu

länkar fortfarande till nya bloggen, ursäkta deisgnen fortfarande, palla inte göra en ny :) (har inte gojrt denna men ändå)

fixat nu!

fixat ny blogg nu, kommer från och med nu bara skriva om hästarna och ridningen  här, resten av mitt liv hittar ni på matiildasjoblom.blogg.se. hoppas ni är nöjda nu ;)

jåååååå

FÖRBANNAT.. då blire att färga håret svart imorrn då..

;)

willys

FÖRBANNAT! ... nOt idag hare vare en willysdag. på en get red jag till willys. på willys köpte jag en sadel till min get sen så red jag till jysk för att köpa en matskål till min get. sedan så red jag till coop efter ett tag så såg jag en nigga. han titta på mig och rökte en joint. mmm paj. till lunch åt jag en get testikel. sedan så gick jag till amanda. du måste ju veta. peace :) <3

helt Normal dag

japp, inte hänt så mycket idag. skola och duvet. ganska kul , matten spårade inte ens sista timmen. ingen lärare och duvet. förlåt att jag dryga så mycket och duvet men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva duvet. min dator är förresten riktigt jävla efterbliven, har blivit asseg sen jag var här sist. den saknar mig säkert, eller inte.

längtar som fan tills på onsdag, då ska jag till mamma igen. synd att hon inte låter mig vara hos henne när hon jobbar natt längre, man blir ju förbannad :(



mmmmm, inte ens sugen på jordgubbar nu........... sommar........

vääää?

loggade nyss in på blogg.se och då ba: utkast, sjukt mys. och jag ba: wtf? jag publicerade den? jaja, nu äre gjort iaf.

haha, kom till pappa runt halv tre och då drog pappa och kalle med mig för att köra skoter. askul faktiskt, jag dog inte ens. gamla jevla polaris ftw :)



bild från förra året, dock ockelbo men du måste veta

sjukt mys

Igår var sjukt mys, mamma drog och vågade lämna mig ensam hemma faktiskt. sen kom amanda och sen philip. vi såg på paranormal activity 2. dog lite, hähä. sen vid typ nio kom manne. då chilla vi fett hårt. (minns inte så mycket mer, ont i huve duvet). Såg på mer film, däckade några gånger, och mer ni inte få veta :)

somnade med alla fucking kläder på i min säng, amända och jag ba. vaknade kvart över åtta hunger ba hej. sen åt vi och nu har vi chilla sönder sen dess. ska städa jävel, snart.

funderingar

funderar på att gör aom detta till en hästblogg där jag bara bloggar om saker som har att göra med hästar och ridning, Ghetto och ridskolan osv. Sen gör jag en ny blogg som handlar om mitt liv utanför hästarna, hur låter det? Har funderat på det idag och jag tror det blir så. :)

Idag har jag iaf vart och ridit. Det var inte ens kallt!!! Typ 20 minus ba hej. Ghetto var ganska pigg, hon började tom trava när vi skrittade på lång tygel. Hon var ckså lite såsur, kickade mot skänkeln en, två gånger också. Började skritta och värma upp på en åtta. Sen kom madde och frågade om jag ville hänga med henne och rambo ut ett varv runt gropen. Tackade ja efetrsom det är skönt att bara rida rakt fram ibland, hehe :)
Vi (jag) gick in och värmde mig medan madde gjorde iordning rambo. Då var madde och gunnar så snäla så dom satte täcke på ghetto också. Sen gick vi. Vi skrittade en bit och sen mötte vi en skoter, lite läskigt sa rambo och ghetto men det gick bra. Sen efter en bit till mötte vi två barn, två föräldrar och två hundar, det var också lite läskigt. Blev lite småtaktande och såhär men det gick bra. När vi var ganska högt upp såg jag fyra gontäner som jag inte sett förut, det var typ asfint :D Sen travade/galopperade vi uppför en backe, ghetto drog iväg för ett tag men längst upp fick jag koll på henne igen, då fick hon ju springa iaf  ;) Resten av vägen hem tog vi det lungt, förutom en liten travbit, härligt!

Ikväll har mamma vågat lämna mig ensam hemma, omg, så det kommer lite folk tror jag. blir nog kul :)

japjap

haha, allt är faktiskt ganska bra, på asum humör. vet inte riktigt varför, det tog inte hundra år att hitta en tröja att ta på sig, luggen föll ganska bra för en gångs skull och jag sitter och lyssnar på asbra låtar, det bidrar väl antar jag.

har hänt ganska mycket den här veckan, som jag inte vill skriva om här faktiskt. men kan ju säga att jag red ghetto i onsdags, gick ganska bra. provade ännu en sadel som madde tagit på prov, denna gång en i läder. hon vart riktigt irriterad och försökte dra undan eller vad man kan säga, när jag satt ner i trav. inte så konstigt om man tänker på mina skills i trav. speciellt hennes ganska snabba trav. jaja.

igår gick vi först till amanda och baka kladdkaka, ganska najs det. sen bar det iväg till ridskolan, jag har inte ens saknat alla bästaste! hade inte vart där på två veckor, kändes sjukt konstigt.

Idag efter jag ätit middag ska jag + några till till manne. bestämt mig att jag komemr med nu, tror jag ^^ men nä, vene vad jag ska göra annars och det blir nog kul. kanske fotar lite också, med mobilen :)

ååååh, blir så less. har haft världens mest gayiga låt i huvet i två dagar, dead by april - promise me. texten är sjukt bra men dead by april är gay, haha. sök inte på youtube om ni ska söka, den versionen är fail.



HAHAHAHAHAHAHA KOLLAAAAA :D

mmm tårta

alltså du måste ju veta tårtan






haha, fint vi äter

fiiiinaaa

måste bara säga en sak...



...att jag tycker den här bilden är sjukt härlig, och jag saknar flickan sjukt mycket.

stan med amanda

var på biblioteket lite snabbt såhär med amanda idag efter skolan. vi lånade några böcker till projektet och snackade lite. sen gick vi på åhlens där jag köte vantar för det är så jeeevla kallt ute, najS :D vene vad jag ska göra ikväll, vi ser väl

fuuuu

alltså helvete, fuck you, så jävla körd

tyska nu

har tyska nu. vi ska ha nån sepe redovisning på fredag om nåt rum vi har ritat. mitt rum är asfint, jag är bäst på att rita. men just nu tittar vi på tysklands bidrag till eurovision song contest. sämst, det är bara  hon som vann förra året. lol, alla låtar suger.
juste, sen efter lunch (kl 11) ska vi börja med tårtaaaaaaaan :D

pusshej, hoppas ni hare lika kul som vi.

mmm ont i huvet

sovit typ tre timmar inatt, till och från. dock inte hemma, fett med värt, hähä.
är det fler än  bara jag som kan börja må illa av att sova för lite? ont i huvet är väl vanligt men kan man börja må illa också? måste nästan kollas upp :o


idag är det tårttävling på skolan, vi har pro-style gruppen #1. jag, philip, wille, fanny och emelie, KUNG. vi ska göra candy mountain, vi har inte ens myyyycket godis (typ 2,5 kg). förhoppningsvis fotar jag allt arbete med mobilen, men jag tror jag kommer ha den avstängd hela dan för att få strömmen att räcka så jag kan göra det. wish us luck :D

done!

klar med agnes nya blogg nu, equiiss.blogg.se :D

2011

måste bara säga, 2011 = nystart? ja, alla sa visst så. jag tog det som det kom och man kan ju säga att inget är likt som det var. satt och läste min blogg från i somras och herregud, 2011 är som 2010 aldrig var, på gott och ont.

underbar dag

asum dag idag. detta kan bli ett lite långt inlägg men det är bara att härda, eller gå vidare till det du egentligen tänkte göra. ni behöver verkligen inte läsa det sista för det blev lite flummigt och oseriöst, kolla vad klockan är.

har ju legat med feber och hosta i en och en halv dag här hemma nu. från torsdags eftermiddag tills idag. orkade inte stanna hemma idag eftersom jag och bea skulle rida till isabell och sen skulle vi rida till en ridplan lite längre bort, minns fortfarande inte vad det heter. ghetto var supersnäll hela vägen, typ lång tygel hela tiden. hade beas bomlösa sadel för bea skulle prova den nya syntet sadeln, som madde tagit på prov, till dino. väl på planen gick det inte så jättebra, jag var trött, vi vinglade omkring och tog det chill bara. men inga bakutsparkar iaf, det är ju bra.



om man säger så här: om man får till allt, lyssna på varandra, formen osv osv. så skulle hon kunna gå sjukt fint :D bea har fotat.



sooooet hest :)

sen när jag kom hem blev det att duscha, sitta och dryga vid datorn, äta. sen kom amanda och vi ba, jåååå, vikollar på film ::::::::::::::::D och sen så kollade vi på glee. haha. jag startade den två gånger så vi trodde att det lagga jävel........... EHEHEHE, bra där. sen kom philip och ba, hej det är philip. och vi ba, tjaaaaaaaaaaaaaa :::::::::::::) sen slog han mig med en burk med hudkräm på näsan så det blev fulla jävla näsan med hudkräm. då började jag blöda näsblod också. eckligt. vi kolla klart på glee (sista avsnittet i första säsongen). grymt. sen gick vi ut. typ åtta. då gick vi till fanny (DET VAR SLÅ FANNY SJÖDIN DAGEN IDAG) och slog henne liiiite när hon kom ut. sen gick vi till skolan för att möta manne, jens och wille. det tog inte ens lång tid. fanny och jag roade oss med att lägga oss på vägen när det kom en bil, lol, bästa humorn. till slut kom dom, då gick vi hem till philip för det vart kallt ute. vi tänkte kolla på nån random film men det lagga så vi kunde inte göra det. då kollade vi på epic movie. innan det spillde alla saft på hela golvet typ så det låg handukar överallt. slagsmål om soffan, när filmen började slutade med att jag, philip, manne och amanda vann. fanny och jens fick kolla från sängen. men dom somna i typ 1,5 timme. då satt vi i soffan och typ sov i en stor hög. mysigt, jaaaaaaaaaaaaaaaaaao. alltså ni måste ju veta, jag och philip skulle dygna idag men den neerden somna för en och en halv timme sen och jag pallar inte gå och lägga mig. den som läser det här sista totalt meningslösa och otroligt jobbiga har inget liv, jag säger bara det. jag har suttit och försökt göra klart agnes bloggdesign med. typ klar, eller ja, jag orkar typ inte göra nåt mer. om inte agnes tycker jag ska ändra nåt. men jag kommer inte på nåt mer själv. det var bra att jag var hemma från skolan i fredags. vi hade tykaglosor och jag hade inte pallat träna. bra. bra.
alla får ha det så bra, pusshej, ses väl nån gång kanske.

kall onsdagkväll

tillbringas med hest och bea :) Vi provade Ghettos ny sadel som madde har tagit hem på prov. ingen av oss är särskilt bra på att se hur salar ska ligga men den behövde nog lite uppgbyggnad bak, annars bra. skön också att rida i :)

Måste bara säga att sen jag föll av ghetto i onsdags förra veckan har hon blivit en helt annan häst. mer motion, ingem havre, nytt bett, annan sadel. Hon sparkade bakut två gånger på hela tiden jag red henne idag. underbart! hon känns inte lika överspeedad nu heller, så skönt. gunnar hade kört henne tidigare idag också så vi tog det lugnt. bra för mig med eftersom jag är hur förkyld som helst nu typ. inte så kul, nej. men det gick jättebra, enda gången hon sparkade tog jag in henne ordentligt och sen drev jag fram henne igen. sant, man behöver vara bestämd mot henne. bea är förresten en superbra ridlärare för mig :D

stallet nästa

om ungefär en halvtimme ska jag iväg och rida ghetto, hoppas det går lika bra som i lördags! eller iaf nästan lika bra, skulle behövas nu alltså. uppdaterar kanske om hur det gick sen ikväll, puss

hemma

kom nyss hem från att ha vart ute med fäny och amända ett tag, asuuuuuuuuuuuuum as usual. nu ska jag duscha :D

SO hemprov

Vi har fått ett hemprov på so:n somvåran lärare sa att vi borde börja med samma dag som vi fick det. lär bli så att jag förtränger det tills typ sista dagen , som vanligt. blir mer och mer "nej, jag pallar inte nu" nuförtiden. haha.

amanda gick nyss hem och åt, jag har hjälpt henne att fixa hennes blogg lite snabbt såhär. tror både hon och jag blev nöjda :)

efter middan ska vi ut. nånstans, vet inte vart. jag, amanda och fanny. har typ ont i halsen och känner att jag snart kommer bli förkyld som ett helvete, mitt eget val, mitt eget fel, mina konsekvenser ;)



bild från när vi var hos amanda :D från vänster, amanda, jag och fia. fanny hade inte kommit än :)

allvarlig, matte, oseriös

idag i skolan vare ganska najs. på hkk skulle vi göra vegetarisk mat. blev ganska bra typ, jag och elin gjorde en massa olika saker så till slut blev det typ hur mycket mat som helst ^^ men det blev ganska gott, även fast elin inte tyckte det.
Sen på matten pratade jag ocha amanda om allvarliga saker. och det är ju bara tjejer som kan göra flera saker samtidigt, vi var allvarliga och oseriösa samtidigt som vi skrattade och jobbade matte. eller det sista kanske inte var så sant men. nästan iaf.

snart tilbaka

Snart på väg till mamma igen. Det här gå seriöst inte, i fredags hade jag vart här i två timmar och sen kom typ panikkänslor. Liksom, ensamhet är kvävande. Hos mamma är man ju ensam också, men då vet man iaf att det finns folk man känner inom 100 meters avstånd liksom. Inte 100 kilometer.

inspirationskällor någon?

När man har inspiration går allt bra.

bild från idag

Det gick sjukt bra att rida Ghetto idag. Jag kan inte annat  än tacka Madde och Bea för all hjälp, utan er hade det här nog inte gått.. Madde red henne först ut i skogen en stund för att känna lite på henne åt mig sen red jag henne i paddocken. Hade fått låna Beas bomlösa sadel också, bra. Som ni kanske förstår var jag lite skakig och tveksam innan jag satt upp och så, först gick det inte så bra. Madde satt upp igen och visade hur hon brukar rida henne. Det var så sjukt bra! Inspiration! Jag har aldrig sett någonr ida henne och jag vet inte vad Madde brukar ha för "krav" på henne. Men när jag såg henne gå riktigt sjukt fint med Madde blev det liksom som ett mål, efter det gick det asbra att rida henne, hon var som en helt annan häst. Sparkade inte en endaste gång :) Ingen havre, körd igår, riden i onsdags och i torsdags = utlopp för överskottsenergi :)



Ghetto kan :D Säger som bea, hon har vart dressyrhäst i ett tidigare liv..;)
Madde har fotat.

Nu sitter jag med ida (aka. den onde). Vi ska snart göra semlor även fast ida hatar det. Sen ska vi se på melodifestivalen. Sen The social Network. Sen ska vi väl.................. DRYGA :D Sjukt längesen, älskar dig :)




inte igen

red ghetto idag. madde hade fixat ett annat bett och en förbygel så testade det idag. först gick det ganska bra, hon kickade ungefär lika mycket som hon brukar göra när man börjar trava. jag och bea börjar misstänka att hon inte (bara iaf) kickar mot skänkel utan också för att sadeln inte passar. jag tror också att hon har lite överskottsenergi. alt gick som vanligt, satt kvar ganska bra i alla bakutsparkar och så, rätt böjlig och.. ja, som vanligt. skulle prova att ta lite galopp så jag fattade i ett hörn på nedersidan paddocken (där gunnar satt upp en lykta, BRA! :D) och hon kom in i en riktigt bra och inte så "springig" galopp. sen på hörnet bröt hon av till en ganska snabb trav. när jag skulle fatta ny galopp så sparkade on först bakut två gånger sen ett riktigt bocksprång. eftersom jag är jag så hade jag inte så stor chans att sitta kvar utan jag flög framåt på hennes hals och sen ner på marken. fastnade i stigbygeln, ghetto försökte gå undan, jag släpades efter. sen började hon galoppera iväg, det var lite av en nära döden upplevelse när jag såg bakbenen komma emot mig men som tur var gick stiglädret av. fick inte en skråma som tur var. Förutom att min sko gick sönder. och stiglädret. Ghetto klarade det bra också, lite uppstressad bara. bea fick upp  mig i sadeln och fick mig att klara henne i traven tills det kändes bra igen, jag vet seriöst inte vad jag skulle gjort om inte bea var där, asum! :) Nya tag på lördag, heja heja.

RSS 2.0