Sen så var det det här med fotot...

Ja, eftersom jag inte gillar att känna mig tvingad att blogga så mycket som möjligt så bloggar jag nästan aldrig på min vanliga blogg, finns som länk "vardagslivet" under länkar. Men nu tänkte jag göra ett inlägg om foto då..

Detta är en underbar bok och en underbar fotograf/författare.



Scott Kelby, digitalfotografi tredje delen.


Haha, den enda delen jag har är den sista men den är iaf grym! Den är verkligen värd att läsa, lätt att förstå osvosv. Vill så gärna köpa de andra två också men har inte riktigt råd, en bok tror jag kostar ca 350kr. och den här fick jag i julklapp för ett och ett halvt år sen.

Men den är iaf jättebra, han skriver enkelt så man förstår och använder inte en massa konstiga "fototermer" som inte en jävel som inte är proffsfotograf förstår sig på. Jag tror jag kan lova att alla som läser den lär sig något nytt!



Scott Kelby

Alla bilder är från google.se

Imorgon!

Tills imorrn runt tolv har jag fixat ett tidsinställt inlägg om hur det har gått för mig och Ghetto genom tiden jag ridit henne, kika gärna då! :D

Heldag i stallet (långt inlägg!)

Red i måndags mer men det finns inte mycket mer att säga än att traven gick super. Vi provade att rida ner i gropen och titta om det var nåt bra underlag men det var för stenigt så det blev inget där. Så ^^

Idag följde jag med Agnes till Ella. Hennes nya medryttarhäst. Det var superfint där! Mysigt mysigt. Dom hade typ jättemånga djur, höns, kor, får, hästar, hund och så. Vi tog in Ella och borstade henne. Miriam som äger hästarna och allt har precis köpt Ghettos sadel till en av hennes andra hästar, haha. Så för tillfället har inte Ghetto nån sadel för hennes nya bomlösa (!) har inte kommit än. Längtar! Agnes red Ella och så, dom är jättesöta! :) Jag fotade lite, men det gickinge bra med det idag :( Aja, nån bild blev det väl.



Hon går för det mesta i en låg härlig form :D



Utan stigbyglar på slutet.




Ella style ;)

Sen försökte vi hitta en ridväg bort till Gunnar. Gick ju sådär, blev en rejäl omväg istället för att gå på den stora vägen men. När vi kom fram tog vi in Ghetto och gjorde iordning henne. Fcik låna Beas bomlösa sadel eftersom Ghetto inte har fått sin än. Man känner verkligen stor skillnad på henne när hon har en sadel som passar bättre än den gamla. Hon blir mycket lugnare. Så det blir bra med en ny sadel. Red i paddocken vilket var riktigt längesen faktiskt. Tänkte tränade på nedsittning i trav men jag sparar nog det till en annan gång, haha. Jag är så kass på det. Speciellt med Ghettos steg herregud, omöjligt! Men damen var riktigt duktig, provade att galoppera i paddocken vilket jag nog inte gjort sen jag ramlade av i vintras, haha. Det gick jättebra, Agnes filmade det. Super :) Här kommer lite bilder på oss.


Sötnosen då! :D





Lite för djup..



Hon är såklart inte alltid lika fin som på första bilden, ungefär 50/50 med det här ^^ Men det är ju en bra början.

Provade att göra lite skänkelvikning också. Åt vänster var hon superduktig! Men höger är alltid vårat lite svårare varv så det gick inte lika bra, men det gick lite iaf :) Kom till ranchen runt halv ett och for från Gunnar typ halv sex, ganska trött alltså.

Lyckad dag sammanfattningsvis!

Ny design på allvar

Den är helt ny, bara uppbygnaden som är lik annars så är i princip allt ändrat! Skönt tycker jag, jag är dessutom riktigt nöjd med headern. Den är sådär lite lagomt udda.

Behöver abra bestämma mig för vad jag ska ha för teckensnitt, sen kanske det kommer fler och fler detaljer eftersom. Men när jag är klar med allt basic så lägger jag in den, är så sjukt less på denna gamla nu!




Höhöhöhö, kissie style.. Men iaf, smakprov på headern (a)

jobbigt läge..

Såhär går det när man tar på sig blogguppdrag, man blir helt galen men glad när man fått det att funka. Suttit med Julias blogg i två och en halv timme för att få upp ett bildspel i headern. Men det gick. Tilllslut.

Nog med det, har inte kunnat rida pga förkylning och sjukt ont i halsen (trodde jag fått halsfluss!) men det gick över nyligen så jag red Ghetto idag. Gunnar och jag gick in i hagen och skulle hämta Ghetto och titta till dom andra, jag såg att hon stod nere i hörnet bland träden så jag ropade. Då tittade hon upp och kom och la huvet på min axel :D Sötnos! Jag stod och kliade henne och viftade bort flugor ett tag innan vi gick in.

Bea hade travat henne runt gropen igår, den var nog bra för hon var jättelugn idag och jag fick fantastiska, lite längre travsträckor idag! Red ett varv runt gropen och sedan när vi kom tillbaka gick vi in i paddocken och dressyrade lite. Måste säga att hästen blivit helt förändrad. Från att i vintras försöka kasta av mig så fort hon kände mina fötter/ben mot hennes mage till at trava med ett öra mot mig och ett framåt helt lugnt och fint, det går inte att beskriva hur glad jag är att jag fortsatt! Sen skrittade vi av, gick in och myste lite, mockade och sen fick hon gå ut igen :)

Måste ta tag i den här designen när jag är klar med julia med, haha. Men jag har en header iaf!

Super dag!

Fick många bra bilder från hoppningen mm. från i lördags, laddar upp några i slutet på inlägget.

Hjälpte Gunnar ta in alla hästarna när jag kom till stallet idag. Dom fick stå inne i skuggan och slippa alla flugor och bremsar tills senare på kvällen när han skulle ta ut dom igen. Började att borsta Ghetto inne i boxen, som jag gjorde förra gången, dvs få henne att förstå att man inte får puffa upp dörren. Gick jättebra, hon stod lugnt och halvsov ända sen jag kom in i boxen. Tyckte nog att det var skönt att få det lite svalare.

Kände på mig att hon skulle vara ganska pigg vilket hon var också. Började med att skritta upp för hela backen mot rakbanan. Jobbigt sa Ghetto ^^ Och jag med för den delen, att stå upp hela backen då ;) Travade på plan mark när vi kommit upp. Fick en rätt bra trav, hyfsat lugn. Sen gick vi ner för backen igen och vi gick in på en lite bredare steg i skogen. Där nerifrån tog vi en galopp upp för hela backen igen. Travade lite däruppe och sen skrittade vi ner. Red bort till gropen och började med att ställa igenom och att samla ihop henne igen. Travade, hyfsad trav igen. Skrittade och fick en lite fin krökning på halsen en stund. Sedan försökte jag ställa henne till en början på en skänkelvikning. Hon kan inte det riktigt och vi har inte tränat på det så himla mycket. Hon gick undan jättefint för högerskänkel och gjorde en jättefin skänkelvikning! Mycket stolt över damen och hon fick mycket mycket beröm :) Jag som bara tänk öra en lite försiktig början..^^

Galopperade uppför nästa backe med, försökte idag med att få bra galoppfattningar eftersom jag ändå planerat att hon skulle få springa lite. Hon svarade riktigt bra på dom oftast tycker jag, ibland blev hon lite ivrig men den första blev riktigt lyckad :) Efter backen jobbade vi ännu mer med formen, hon var verkligen duktig idag!

På slutet när vi skulle över vägen såg jag en traktor med släp lite längre bort. Jag vet själv hur jag blir när jag ser sånt efter vägen när jag rider, speciellt lastbilar. Jag vet att Ghetto inte bryr sig särskilt nämnvärt men hon gör det när hon känner att jag börjar spänna mig. Så jag manade på henne i trav för att hinna en liten bit in i skkogen istället. Och vilken trav! Så fin trav har jag inte fått på ett tag, jämn och fin och en ganska hyfsad form. Härligt slut! Sen så duschade jag och Gunnar henne och sen kom Bea! Sjukt längesen vi såg och det var jättekul att träffa henne igen :)

Förlåt för att jag skriver så mycket men när det går dåligt så måste jag läsa det här och minnas dom bra stunderna, det är nog anledningen till att jag skriver om vad jag gör och hur det går..;)



Lite udda bild men, jag gillar hästen :D



Bra plats, jaja :)



Bågskytte till häst, han var fett duktig!



En über söt minimini valp på agilityn som hade koncentrationen på typ noll :D

Funderar på att göra en ny design, den här är väldigt gammal och skruttig... Och inte tala om ful ;)

Hästival

I helgen är det hästival på Solänget, far gärna dit och titta!



Var där runt kvart över nio imorseoch fotade lite ponnyhoppning. Så himla roligt att se små barn som är så duktiga med sina små ponnysar. Det finns mycket upprörande som man ser också men det behöver jag inte ta, haha. Tänkte lägga upp några bilder här. Blev inte så många bra men nån är väl alltid något.








Sen några bilder på Järvsöfaks, damn vilken snygg häst säger jag bara..







Jag kan ju bara säga att det var fett coolt att se han i verkligheten, dessutom så nära :)

Ghettos Mirakel, vilken stjärna.

Finns det nån sötare? Svar, nej. Hon kämpade på igår två pass, ett körning med Gunnar och sen red Beas svägerska ut med henne så vi tog det lugnt idag. Ghetto var väldigt lugn när jag tog in henne och stod mest och sov när jag borstade hene i boxen. För första gången sen hon smet så provade jag att ha boxdörren öppen (på glänt) utan att ha ett grimskaft fastknutet så hon inte kan öppna boxdörren. Gick bra, hon puffade lite på dörren tre gånger men då sa jag till henne som Bea sagt att jag ska göra och sen  slutade hon. Tog ut henne i gången och sadlade och tränsade. Reagerade nästan inte alls på sadeln faktiskt.

Sedan satt jag upp och skrittade iväg. Vi red en sväng runt gropen. Eftersom jag planerat att ta det lugnt så var det enda vi gjorde att skritta och trava några bitar. Jag har alltid haft lite problem med att få henne att trava lugnt utan att dra iväg i en rätt snabb trav eller pass. Nu tränade jag lite på det och pratade väldigt lugnt med henne (lugnade nog mest mig själv) men det funkade bra och hon travade på så snällt, oftast. Sötnos!

När Ghetto och jag är ute och rider i skogen så finns det nog inte någon annan häst jag litar på mer än henne. Jag tror hon skyggat ca 3-4 gånger när vi vart ute och det är inte kraftigt. Riktig skogsmulle, det är vad hon är!

RSS 2.0