chester cavaletti 31/3

red chester idag. det var sjukt längesen, ända sen typ tävlingen i höstas. innan snön, låter ganska längesen ju. det gick ganska bra, han har nog aldrig vart så "pigg" när jag ridit honom någon gång. vi gjorde övning med cavalettibommar och skänkelvikningar. allt gick rätt bra, vi båda kämpade på.

sedan följde jag emd bea till ghetto. när vi kom dit stod madde och höll på med nh med ghetto i paddocken, löst. roligt att titta på, såg ut tt gå bra dessutom! :) sedan när hon gick in med henne stod jag och borstade och myste lite, sedan for jag hem och nu sitter jag här. ska nog gå och lägga mig nu, kan bjuda på en bild på chester tror jag :)


ghetto dressyr 30/3

kom till stallet runt fem idag. hämtade in ghetto, borsta lite och kände lite på henne. hon var en riktig goshest idag om man jämför med nån av hennes "dåliga" dagar :) skönt, stod och borstade på henne i boxen lös utan problem, alltid något. sadlade och tränsade och sen gick vi ut i paddocken. satt upp och skrittade några varv på långa tyglar. hon började trava några gånger, bråttom bråttom :) tänkte träna lite på att ställa åt höger, tänka sjukt mycket på min sits och göra övningar långsamt i trav. gjorde en övning med ganska mycket tänk, volt i tre hörn, halt på en långsidan och trav på en långsida genom hörnet utan volt (= trav två långsidor) gick jätte bra, men som vanligt är vänster varv vårat bättre. försökte också mig på att sitta ner i traven litegrann, får lättare in takten i henne sjuka steg i vänster varv också. bara vänster och vänster ;)
hon sparkade bakut en endaste gång också, då stannade jag henne och ryggade något steg då frsökte hon inte ens fler gånger, jag börjar lära mig hur hesten fungerar nu. känns skönt, litar mycket mer på henne nu än när jag började rida henne och nu vet jag lite bättre hur hon reagerar på olika saker. myshesten :)



förlåt för kass mobilbild, men iaf ghetto idag efter att jag ridit :)

ja, en riktig länk

det här SKA vara en 'riktigt' l'nk som bea frågade efter, nu måste det funka ;) annars så finns den andr abloggen under 'länkar' i sidomenyn.

ghetto runt gropen m. rambo och nimros :)

tänkte egentligen bara fara till stallet och mysa med ghetto idag eftersom hon inte hade några skor fram. men då stod gunnar och madde och skodde när jag kom så då sa dom att jag lika gärna kunde hänga med ut när maddde och gunnar skulle köra rambo och nimros runt gropen :) så då hängde jag och ghetto med ut i skogen.

myshästen tappar inte ens hår nu, helt galet. hela hesten är en stor lurv :o kommer ju snart försvinna, hela hon ba borstas bort. men det är ju ett vårtecken i hästväg, att vinterpälsen försvinner :D

tänkte att hesten skulle vara ganska pigg eftersom inte vart ute och sprungit eller blivit riden på en vecka ungefär. men det gick bra, hon var kontrollerbart pigg. men det är ändå bra att man kan rida upp bakom madde. vi försökte galoppera något sånär samlat bakom madde och det gick rätt bra. fast när dom ökar uppför backarna är det bara att ställa sig upp och hålla i sig. men det är härligt, hästarna vet att när man kommer upp för backen så ska man ta det lugnt igen. ghetto är så himla härlig också, för tio meter sen har hon sprungit full fart sen tar man ner henne till skritt och länger tyglarna lite så skrittar hon med sänkt huvud och tittar på det fina vädret och utsikten. hahah, så söt

kasper 24/3

vi hade dressyr idag. var bara fem stycken, inte ens najs då. vi jobbade med sitsen och inverkan på hästen. gick ganska bra, bättre än när jag brukar rida kasper. vi passar inte riktigt ihop tycker jag, jag sitter oftast och gör allting samtidigt i ren förtvivlan för att inget funkar men den här gången fick vi lite ordning ibland iaf :) jag har verkligen sjukt mycket problem med att slappna av i fotlederna och trampa ner hälen ordentligt, speciellt när jag använder skänklarna. spänner mig automatiskt då typ och kör upp hälen som en jude, inte bra alls. sen så måste jag tänka på att inte bli så bakåtlutad och sitta så långt bak i sadeln, utan liksom rulla fram höfterna lite. edit till mig sjäv bara :)

på lördag blir det ghetto, två veckor sen jag var där nu! saknar knashästen :(


till fjälls imorrn

hejsan hejsan, far till fjälls imorrn förmiddag så kommer inte rida eller något annar förrän torsdag vecka tolv. kommer inte blogga förrän då, på den här bloggen. kanske bloggar i fjälls på den andra bloggen men vi får se. isf, matiildasjoblom.blogg.se

ghetto och camelia

red ghetto igår. ut runt gropen med madde och rambo. det gick jätte bra, ghetto var ganska pigg men fick springa av sig lite upp för några backar, kulkul säger vi :)

hoppade camelia idag också. hon är himla mysig att rida faktiskt, lite vinglig och sådär men mysig ändå :) vi hoppade två olika kombinationer och travade lite cavaletti, gick faktiskt jättebra! jag slutade på ca. 80cm tror jag, riktigt nöjd.

www.willyskoreanen.blogg.se

bästa bloggen jag sätt :D

påminnelse

måste återigen påminna er om min vanliga blogg som jag skriver oftare på än den här, matiildasjoblom.blogg.se :)

uteritt med bea för att möta isabell

blåste riktigt idag så jag blev spänd och ghetto blev spänd, men bea kom och lugnade mig så det gick bra till slut :) Red runt lite där en stund sen frågade bea om vi kunde rida och möta isabell och millan. mysigt i skogen som vanligt, vi travade upp för en liten backe men det blev inte så mycket trav, ghetto började galoppera i kort galopp stundvis istället :o varje gång vi skulle trava, visst tänkte jag, då tränar vi på det och det gick faktiskt bra, man måste bara driv ganska mycket och se till så man fortfarande är bakom bea :) på en raksträcka ökade vi lite, det gick fort och det var jättehärligt :D tack för det bea! När vi mötte isabell så såg hon att ghetto trampat sig på vänster bak och det blödde som tusan. tråkigt :( hon haltade iaf inte och gunnar har sagt att det kunnat vart värre, vi tog det lugnt hem och rengjorde då. lilla hest som vart så duktig :( men det orndar sig säkert!

cavaletti på camelia

reda camelia igår, cavaletti på schemat. har aldrig ridit henne förut så det var lite såhär.. spänannade :D men hon var jättemysig, känslig, mjuk och allt. lite annorlunda galopp om jag får säga det själv bara. vi gjorde lite olika övningar för att kunna kontrollera tempot i galopp och trav. vi hade lite svårt att länga traven, men att samla var inga problem :) övningen i galopp gick ut på att volta emellan två små upphöjda bommar. gick sådär, ganska glad att jag klarade att hålla galoppen och hinna vända och allt. mys häst, rider henne gärna nån gång när vi har dressyr med !

Imorrn blire till att rida ghetto, vet inte riktigt vad jag ska göra men det blir väl alltid något :)

från i lördags

ledsen att bilderna kommer så sent men bättre sent än aldrig :)







Myshest :)

Och ja, det finns en del att jobba med men vi kämpar på ;)

RSS 2.0