ghetto, gropen

förlåt för att jag inte bloggat på länge men jag har helt enkelt inte orkat. hur länge sen var det nu? tre veckor sen? ja så måste det vara. red chester och hoppade , gick super. red beverly ensam efter praon, har aldrig gått så bra med henne. red cookie i förra veckan, gick också jättebra. har ridit ut med ghetto själv ett antal gånger för det är så lerigt i paddocken för tillfället men det är ganska många gånger så minns inte riktigt, det har gått hyfsat. hon tycker i varje fall om skogen :)
men idag red jag i alla fall runt gropen. vi tränade traven och på att hon inte ska fatta galopp av sig själv bara för att hon vill. skrittade uppför halva backarna vi brukar galoppera uppför och travade halva. gick hyfsat bra. på slutet påväg hem travade vi på plan mark en bit och då lyssnade hon bäst. då skrittade vi på långa tyglar resten av vägen hem, utan taktning. duktig hest, nöjd flicka :)

sovsovsov

Nu ska jag lägga mig i sängen och lyssna på den här spellistan som jag snabbt gjorde när jag upptäckte att philip fortfarande är inloggad på spotify här, haha :) Sen så ska jag läsa frida tidningen jag köpte och äta torkade äpplen också, mmm asgott, För det har ju vart en så otroooooligt ansträngande dag idag, inte. Har legat och degat framför tvn tills tolv sen följde jag med mamma och bror till stan och för att handla. Klart slut, nu är jag hemma.



förlåt för mörk bild men jag orka inte redigera

Jag, philip, amanda och mann1 for till sliperiet igårkväll. Vi orkade inte vara där så länge så runt åtta drog vi hem till mann1 och såg på jackass, haha den var kul.


uteritt runt gropen med bea och dino

Superfint väder igår, runt 10 plusgrader och strålande sol så jag och bea bestämde oss för att rida ut. Vi red runt gropen och vände några gånger på vägen osv. Båda hästarna var sjukt taggade, dom taggar varandra. Båda blev ganska starka och pigga. Men det var ganska härligt ändå, Ghetto lugnar alltid ner sig efter ett tag. Hann inte blogga igår när jag kom hem så jag skriver ett kort inlägg nu, hoppning på chester ikväll. Bloggar nog om det när jag kommer hem :)

bommar och nytt bett med ghetto 2/4 varning för långt inlägg

Jag och ghetto var duktiga idag tycker jag, vi provade en massa nytt och allt gick bra, duktiga tjejor :) Vi hade massa hjälp av bea som var dagens instruktör och fotograf. det behövs jag har så himla mycket att tänka på och både jag och ghetto kan behöva lite uppmuntran. så bea var instruktör idag! hon föreslog att vi skulle ta det vanliga bettet istället för pessoat så då gjorde vi det eftersom ghetto inte är lika pigg nu som förut och vi har lärt känna varandra osv. började göra lite övningar i paddocken, trav från halt, halt från trav, tempoväxlingar mm. mest för att jag skulle få ghetto något att tänka på  och se hur hon reagerade på bytet av bett. det gick bra, hon blev inte alls stark.
sen tog bea fram lite bommar som vi travade och skrittade över på mitten av paddocken. först kom vi i ett varv, red över bommarna och bytte sedan varv vid staketet. bea satte också upp några hinkar som koner för att göra det lite lättare att se vart jag måste svänga för att hinna. det gick bra, ghetto tyckte det var roligt med lite saker att springa över och få något att tänka på. hon stannade också upp ibland för att se vad jag vill att vi skulle nånstans, härligt!
efter det höjde bea upp en bom (pinne, men vi säger bom) på snökanten och två hinkar. ett litet hinder som vi travade/hoppade över. kulkul, sa ghetto. ingen vägran och ingen tvekan, söthäst :)
sen provade vi att rida ut en liten sväng själva (hör ni vilka bravader vi gjort idag?) skrittade på lång tygel upp till vägen. där fick hon något för sig och tvärstannade sen skuttade runt och vände. jag kortade upp tyglarna, gjorde halt och vände henne tillbaka. vi skulle över vägen upp för en backe in i skogen. då gick hon villigt med på att gå över vägen och vidare in i skogen, haha knashäst. hur lugnt som helst skrittade vi tills vi kom för en kort liten uppförsbacke där vi travade uppför. hon tog en liten samlade galopp också och längst uppe så satte jag mig bara ner så saktade hon av. jag stannade och vi vände tillbaka hem.







ni får en liten bild på det lilla hoppet ;)




nöjda och glada :) bea har fotat alla bilder som sagt

RSS 2.0