förkyld + illamående = okänd sjukdom?

Jag vet inte vad det är riktigt, är lite förkyld och mår illa som jag vet inte vad.. Inga kväljningar, men har bara en illamående känsla över hela mig..(

Men i varje fall, när jag kom till stallet så ser jag Dino och Bea i paddocken, hur glad blev jag inte då?! Jag som hade tänkt ringa och prata med Bea igår men det blev aldrig riktigt så. Hon var jättesnäll och tog sig tid att titta på oss och ha lite lektion för oss. Hon sa det jag har funderat på också, att det var överskottsenergin som spelade in..

Red fram lite i paddocken och det kändes hyfsat bra, Ghetto försökte ställa sig utåt i hörnen och skjuta in baken lite ibland bara för att komma undan. Gjorde lite trav, skritt, trav skritt osv vilket gick ganska bra. Sedan föreslog Bea att vi skulle prova att träna galoppen. Genom att göra det lättast för Ghetto som inte har så bra med galoppmuskler så tänkte vi galoppera bara rakt framåt. Bea frågade mig hur det kändes och jag sa att det kändes som att hon skulle sparka lite bakut i fattningen och i själva galoppen, och hur rätt hade jag inte..? ;) Blev en liten rodeo som slutade i att ryttaren nästan låg på marken. Men icke då, så lätt ger jag inte upp..

Så då tyckte Bea att vi skulle longera henne lite, vilket jag faktiskt aldrig gjort..^^ Då fastslog vi problemet, det var verkligen överskottsenerg och saknad av att galopepra som störde henne. Ifrånbörjan var hon lite halvgalen, galopperade, sparkade bakut, vände upp och stegrade sig mot oss men Bea tog såsmåningom kontroll över henne och sen fick jag prova, gick jättebra faktiskt. Efter en stund i trav så skulle vi försöka få fram  henne i galopp men det kände hon inte alls för, då hade hon förmodligen fått bort överskottsenergin :)

Efter det gjorde jag ett till försök till att rida henne, gick mycket bättre då. Provade lite galoppfattningar i hörnet och saktade av på långsidan. Fattning fyra eller fem gick superbra, säkert bäta fattningen vi gjort. Då slutade vi och Bea skyndade hem eftersom hon hade lite bråttom :) Skrittade och skrittade ut en liten sväng. Stretchade och borstade hon sen for jg hem.



Tycker hon har fått ganska söta fläckar.

"Jag trodde kärlek som din, var lätt att fånga nu"

Har inte orkat blogga alls i helgen, verkligen inte alls. Allt inom ridning går käpprätt åt hevete med Ghetto just nu dessutom, dock fungerar markarbetet ganska bra. Men ja, det är nog en tor del av den dåliga bloggningen..

Jaja, helgen har vart grym iaf, bortsett från det. Igår kom världens bästa vän Ida, bara sådär spontant. Snacka om grymt att hon paya 200 spänn för att få skjuts av sin kusin! :D Men ja, jag, Ida, Philip och sen fia hade det grymt iaf. Är lite halvslö just nu men mamma ska bara komma hem så ska vi se om hon är i körtillstånd nog för att skjutsa mig till stallet igen, puss hörs.

Före - Efter

Här kan ni få en före och efter bild, efter mycket mixtrande så tycker jag att den blev rätt fin ändå.



Före



Efter

I den blå, blå himlen..

.. hittar vi något såhär brutalt fult! Hur i helaste tänkte jag här..?


when everything just hurt at the same time

Lite tråkigt idag att komma till ridskolan idag (tro nu inte att jag är så patetisk att detta har något att göra med rubriken..;)) när man var astaggad på ett riktigt jobbigt dressyrpass och sen så visar det sig att man har teori..:( Menmen, jag och Sofia stod och pratade lite innan och så och det avr ju kul, söt chey :D Men Sara och Sofia hade gjort iordning Rajman till Camilla som skulle rida och visa oss olika hjälper och rörelser. Givande tycker jag, Camilla är dessutom fett duktig på att rida! Jag kom att tänka på en massa saker som jag borde ändra på, får dock inte tänka på allt det när jag rider för då kommer det bli kaos..

DAGENS LÅT FFS

Jag vet att ni kanske blirr less på det här men jaa... Det är ju LMFAO ;) Bästa, fastnar aslätt i huvet och jaa.. Den är lätt att sjunga med till. (Och lätt att hoppa runt och dampa till)



Lätt skönast när dom dödar alla med champangen ;) Om ni inte orkar se intror så spola till 1:57.

skolfoto idag daaa

Oj den stora dagen var kommen, vart skolfoto idag ;) Nejmen för er som vill veta så körde jag på den enkla stilen, favorit tröja och jeans typ. Kan till och med bjuda på en bild, blunda om ni vill..




Man ser inte byxorna men..
Replaytröja från Västervik, 900:-  450:- :D
Jeans från Only, 299:-
Svarta sockar från NewBody, ????????:-

Min mamma är ju som hon är..

Haha, min mamma hatar såna här tillställningar hemma. (typ tupperware nivet?) Och nu är hon en sån noob så hon har inte kunnat säga nej till våran granne som frågade om hon kunde ha en..;) Hon har tom bakat minimuffins, och min mamma hatar att baka! Tror jag drar härifrån innan allt fika kommer fram..;)


skönast 2011..

.. lätt LMFAO ;) Finns det några skönare personer? Party Rock Anthem, hell yeah! Dra på HD och kolla fullscreen, värt det ;)



Haha, jag och Fanny misstänker att dom sitter oh röker på samtidigt som dom skriver deras låtar..

Bjur på en fräskredigerad bild

Tagen när jag och fia var ute på promenad till kvantum för nån vecka sen ^^ Snart ska jag till stallet, chill :D



California King Bed

Ooooh, har haft den låten i huvet ett bra tag nu. Gillar den verkligen inte, beror  nog på att jag inte gillar Rihanna efter att jag såg henne på EMA galan för ett tag sen.., haha patetiskt vad dålig hon är egentligen!

Idag har varit en hyfsat normal dag i varje fall. Vaknade, och somnade, på helt fel sida så den började inte sådär "hoppa upp ur sängen" bra men.. Det blev bättre.

Feel like "Fuck man, can't take this, anymore, this heart break this."

Yeah, you wish. Keep dreaming when you're asleep.

Skrittur

Ja, fick frågan av Bea i lördags om jag ville hänga med henne och Isabell ut och köra lite nh på söndagen. Klart jag sa ja, så det blev bomlössadelklubben på söndagen ;) Vi skrittade en tur runt gropen och tog en galopp uppför en backe. Tycker Ghetto var riktigt duktig, kunde hålla sig nere i formen och var inte så svår att jobba ner heller. Var lite svårt när jag var tvungen att hålla skritten rätt kort med tanke på Rambos steg men det ordnade sig ^^ Dock gick galoppen inte särskilt bra, springsugen häst osv.. Men det blir att jobba med.

Efter det blev det nh som sagt. Jättekul för mig med mina pro-vänner Isabell och Bea. :D Bea tänkte först ta sig an Nimro, men han blev alldeles för glad över att komma ut så till slut gav både Isabell och Bea upp med det och tog Dino istället. Tyckte det gick hyfsat bra för mig och Ghetto, hon tänkte nästan kicka mot mig ett tag dock när jag ville flytta bakdelen på henne, sa till henne ordentligt och så var det ur världen.. Efter en stund så visade Isabell sånt jag nåste vara uppmärksam med, på specifikt Ghetto. Grymt bra träning för båda oss! Måste vara riktigt vaksam med att hon ska ha fokus på just mig hela tiden, och det verkligen fokus och uppmärksamhet. Sen hennes attityd mot mig, öronen bakåt osv.  Efter att hon visat hur hon gör och reagerar på vissa saker så gick det grymt bra! Så himla skönt nu att veta precis hur man ska göra och inte blir osäker hela tiden. Blir att jobba mycket med det här nu tror jag, lite varje gång före/efter ridning.

Efter att vi va rklara och gått in så var Ghetto helt slut i huvet! Stod bara och slickade sig om munnen och tuggade, söthäst. Men jag tycker det var en grym dag i varje fall, även fast det kom lite regn på slutet.


underbaraste

Som jag sa igår, den här helgen har varit grym! Älskar att ha mycket och göra och det har jag haft också så ;)

I lördags kom Ida hit ända från Husum långt bort i fjärran öster.  Grymt trevligt, älskade syster! Senare på kvällen så kom också bus-Fanny hit, vi alla tre är så busiga så det blev riktigt busigt ;) Nejmen, vi såg eb skräckfilm vid namn Stay Alive, var inte så himla läskig. Och sen såg vi en konstig film som vi trodde vi skule vara bra, vi namn Hanna. Sen så såg vi pokémon <3<3<3<3<3<3 Allt  detta samtidigt som vi åt B&J's, grymt alltså! :D




Stay Alive - Handlade om några som pelade ett underground spel. Om man dog i spelet så dog man i verkligheten också, typ.



Hanna - Handlade om tjej som blivit uppfostrad av hennes pappa till att bli en dödsmaskin. Var lite ninja iband men annars bara konstig. Varken läskig eller köttig..



Älskade kära pokémon <3<3<3 Såååååå bra, somnade dock fyra gånger...:( Så jävla typsikt mig men aa. Jag är så ful när jag sover, jag tror inte, och vill inte tro heller att jag sover, så jag blir förbannad när dom/den jag ser på film med väcker mig :D


Och sen på söndagen var jag till Ghetto och red och höll på med Bea och Isabell, men det tar jag i ett inlägg senare :) När jag kom hem från det var jag med Philip. Vi drog till Willys sen hem till mig och såg pokémon tre (haha). Efter det letade vi upp mitt nintendo 64, skitkul :D

fet helg

Kan inte säga mer om helgen än att den varit grym! Skriver mer imorrn för nu ligger jag i sängen och ska sova , goodnight my darlings!

B&J <3<3<3<3<3<3<3

Ikväll kommer två av mina girlzz hit, Ida och Fanny :D Vi ska sitta och skvallra, bli skrämda av en skräckfilm, få orgasm av B&J och bli nostalgiska av pokémon! Känns askul, jappjapp.

Hunnit me dmycket idag, möta Fia vid willysbron, synundersökning, dammsugat, tränat, duschat och ja, typ det. Fia följde med mig till Willys, hihi alltid lika kul att vara med den där!



Hon baxa min cykel :o



Ben&Jerry :D

Nu tror jag att jag ska gå ut och fota lite, och sen så måste jag ringa till  Gunnar också. Nu blev det ju fint väder till och med, great!

Dagens

ALLA måste ge den en chans! Come on, världens bästa



Bring Me The Horizon är för mig ett band som betyder nånting, de har följt med mig ganska länge nu. De är som typ Volbeat och Nightwish kan man säga :) Inte musiken dock..

katrin zytomierska

Finns det någon person jag är mer förbannad än den här satans bloggerskan nu?! Om man kaxar med mig genom att hacka ner på blondinbella och skriva att "hon inte kan sluta skratta för att PT:n blivit känd genom att träna blondinbella, efersom hon är så mullig och tjock och fet". Men snälla? Blondinbella, en av Sveriges superwomen, seriöst en av mina idoler. Nån som har läst hennes bok? Jag har läst den flera gånger, hon har haft flera problem med ätstörningar, utseendekomplex osv. Det är väl hur bra som helst att hon nu känner att hon trivs i hennes kropp nu? HERREJÄVLAR VAD UPPRÖRD JAG BLIR.



Blondinbelas bok Egoboost, så jävla bra. Klart en av de bästa böckerna jag läst!

Och vad gör hon sen? Jo, skriver att ridande poliser är helt värdelös, ser sig som en attraktion, är till för att stoppa Stockholms trafik. De flesta vet säkert att jag hållit på med hästar sen elvaårs-ålder. Jag har älskat hästar sendess och det har varit en stooor del i mitt liv. Hur förbannad tror ni att jag blev på en skala? Ursäkta språket men jag har stor lust att döa och hänga upp den häxan på en krok och bara stå och spotta på henne. Okej, kanske inte så brutalt men. Ni förstår. Sen så föreslår hon att byta ut hästarna hos polisen mot en segway. Jo. Jag skulle gärna vilja se ett gäng poliser försöka stoppa upploppen efter fotbollsmatcherna med en segway. Respektingivande, right? Känns ju som att någon skulle bry sig om det.



Fuck you, got to hell, whatever you like. Bara du försvinenr ur min åsyn!

Och vad tror ni händer när jag slår på tv:n? Jo, ett program som kallas "Adam Live" är på tv och då sitter den där kärringen där och snackar på om polis-händelsen. Man vill ju bara spy.

Översvämningar..

Har regnat så mycket så jag har hört att det tom blivit översvämning i Bjästa? Hur sjukt? :o



Från allehanda.se (länk på bilden)


Nåt mer ställe som var översvämmat avr helt klart gropen, gud så mycket vatten! Hade tur och slapp regn och solen sken nästan när jag red, härligt. Srittade först uppför en ganska lång backe som går mot rakbanan, men när jag kom upp där så var det vatten fulla vägen! Hela vägen var täckt av vatten! Så jag vände och red ner igen, ner i en anna grop än "den vanliga" och uppför en sandbacke där. Skrittade sedan över stora vägen och vad ser jag när jag kommer över? Jo, ännu mera vatten. Fulla vägen igen. Så tog en annan väg som går parallellt med stora vägen. Rider en stund in i skogen med mycket tempoväxlingar och kan ni gissa vad som hände sen? Jo, kom än en gång inte fram för att det var så mycket vatten! Visst, Ghetto kan gå i vatten men här var det faktiskt riktigt mycket , långt och hyfsat djupt. Så vände igen och tog en annan väg runt gropen. Inget vatten denna gång :D Men det gick inte så himla bra idag, hade dock inte räknat med det heller. Gumman har ju stått och vilat i fem dagar nu så hade räknat med att hon skulle vara pigg. Tröstar mig med att skritten gick riktigt bra vissa gånger , ställde sig jättebra åt båda hållen och var riktigt lyhörd.

promnight..

Kvällen vi alla äntat på. Den speiellaste kvällen på året. -Balkvällen. Skämt åsido. en dans ör hela kommunens nior på parken. (obligatoriskt dock vilket betyder att det blir halvdag i skolan imorrn!) Var faktiskt jättekul, träffade hur mycket folk som helst men som mest så hängde jag och Fanny runt och gjorde det vi är bäst på, att iakta :D Drog någon vals också men vi blev sönder köttade så..... Buggen ägde vi ju på, inte :D Men godnatt, har sovit alldeles för lite i veckan så nu är jag jättetrött och kan förhoppningsvis sova.

tjusigt väder tyck ja

Blev inte att jag red nånting, höll på att drunkna bara påväg till hagen så det kändes lite onödigt att bara bli genomsura.. tråkigt! :( Men gjorde andra nödvändiga saker, smörjde hennes träns, stretchade lite, lite allmänt småmys osv. Hon var ovanligt tjurig och sur i boxen idag men jag stod på mig och försökte vara tålmodig ändå (tänkte att hon säkert är pigg och frustrerad över regnet osv..) och tillslut lugnade hon ner sig litegrann och accepterade läget. Tog senare ut henne i gången och stretchade lite och flätade manen, borstade igenom svansen och sånt. Mysigt ändå, och eftersom vi slutar tidigare på fredag så kan jag rida henne då, blir bra hoppas på bättre väder bara :)

snart blir det att fara till stjärnan :)

Om typ en timme så kommer mamma hem och då blir det att fara ut till stalet i Gerdal, är verkligen kasst väder så vet inte riktigt än om jag ska rida eller inte. Hon skulle behöva det men det blir mest bara jobbigt, får se.

Men jag kom precis att tänka på en sak, att tröttna på sin häst (om man har en egen då) eller att bara tröttna på att rida i allmänhet. Jag tror inte jag kommer göra detta på ett tag då varken jag eller Ghetto är i ens närheten av fullärda än, och vi lär oss av varandra varje gång! Detta är så himla roligt, sen när man får höra kommentarer, av tex. Bea som varit med hela tiden och hjälpt till och söttat, om att de ser skillnaden från när man började tills nu så blir det ännu roligare! Så nej, jag kommer nog inte bli så "trött på hästar" att jag slutar på väldigt länge, för nu känns allt så himla bra :)



Reprisbild från i somras

I'm just like.. jumping forward

Precis efter jag skrivit det senaste inlägget så typ dog min energi av, haha! Nejmen jag vet inte, hade typ världens fetaste trötthet i benen, men ja, jag mosade mig upp från datorstolen ändå ooch tränade knäet, vänster ben. Efter dte var jag ännu tröttare i det benet så jag körde lite styrka på mage, bröst och rygg. Gick åt skogen för jag tränar ju mest bara kondition annars så jag tyckte det var skittråkigt :D

Men själva joggingen gick super, bättre än nånsin. Har aldrig haft så bra kondis som jag har nu (den är dock inte på topp i jämförelse med många andra) och det känns underbart! Kanske inte så himla många som bryr sig men, ville bara skriva om det liksom :)

btw: jag har två finnar på överläppen så det ser ut som att jag har angelbites, love <3<3<3<3<3<3 inte. Men angelbites är ju snyggt annars :D




Bild från google på angelbites

jobbajobbajobba

Har varit hos philip dirr efter skolan så kunde inte blogga nåt då mmm. Har vart skit trött hela dan, typ efter igår när jag avr lika trött säger vi. Tror jag kom fram till att det är för att jag ätit så kasst hela helgen, antingen typ ingenting  eller micromat (alla som har haft hk borde veta att när man micrar saker så försvinner typ alla näringsämnen). Men nu piggnade jag till och är ganska taggad på att träna, har ätit yaknow :D Lax och potatis, bäste de.


Ni kan få en sketa fin bild på philip från i fredags jao :)

kvantum med flisus

Ja som sagt gick  jag och flisus på ica, snackade en massa påvägen och hittade massa p-12:or där som drack b energidryck (euroshopper) så då var vi wannabe dom och gick in igen och köpte det :D Sex kronor kan man ju liksom slösa på det.



Reklaaaaaaaambild

Tog en massa bilde rpå en massa random pie saker så nu har jag inte lika stor bildbrist :D Fia blev nästan förbannad för att jag gick runt och fotade allt.



Jag köpte även tuggummi, ekonomi pack ftw.



den kända Willysbacken gick vi också uppför, coolt :D

söndagshat

Jag hatar söndagar,själv är jag jätteseg och göra oftast ingenting och inväntar skolan dagen efter. Fia smsade för nån timme sen att jag skulle rädda henne från söndagstråkigheten. Först orkade jag inte men sen tände jag till, behöver en liten promenad för att vakna till så vi ska dra oss mot ica :D (dags att gå på ica, ehehehehhee...........) Kom på en super idé nyss att jag ska ta med kameran, kung motorcykel blir det, random bilder när jag kommer hem.



Kolla på dom här, roligaste som finns

For me you're just perfect, no matter what ♥


Klad chej och snel hest

Är jätteglad nu, gick super att hoppa Ghetto :D Bea var med som hjälp och allmänt stöd (vi har ju, öööhm, inte hoppat alls i princip förut) och sen så fotade vi lite åt varann på slutet när det slutat regna helt och hållet. :)

Början:

Gjorde mycket tempoväxklingar i skritten, volter, halter osv. Provade också lite skänkelvikning men det gick inte så jättejätte bra om man säger så, får träna på det någon annan dag.

Hoppningen:



Ritat lite fint här hur jag och Bea byggde som. Tro mig, det var mycket finare i verkligheten!

Gjorde en massa hemmagjorda hinder, skitfint blev det :D Madde hjälpte till och hämtade lite småträd som låg i skogen också, så vi fick jättemånga bommar. "Mitt" hinder var ett litet rättuppstående med markbom före och "Beas" hinder var ett större rättuppstående utan markbom som låg på ungefär 60cm.

Började lite med bommarna på marken i trav. Det här var nog svårast att få henne över ordentligt faktiskt. Blev ganska vingligt och hon ville gärna bara strunta i det och springa förbi. Men några gånger gick det. Sedan tog vi studsen eller vad man ska kalla det för hoppade allt i trav eftersom vi inte tränat särskilt mycket på att ta galoppskänkel snabbt och få en bra galopp, det var ändå travhopp vänliga hinder så :)) Bllev lite bråk om vi skulle över eller springa förbi, men det gick mycket bättre än cavalettin! Någon gång blev det galopp emellan också, och vilken galopp! Jättelugn och samlad, Ghetto kanske blir värsta hopphästen ;)



Inte världens finaste hopp men hoppade gjorde vi ;)

Efter det höjde vi svårighetsgraden och vände upp direkt efter studsen mot det rättuppstående. Gick superbra, den tyckte hon var lättast! Okej, just dom bilderna ser så cp ut så dom bjuder jag inte ens på ;) Men efter det tog vi det rättuppstående bara för sig själv, det kan jag visa två bilder från!




Ser ju glad ut iaf :)




Erkänn att hon ser ut som en tiger... Snel tigär som Bea sa :D Dock så rev vi här, som ni säkert ser. Blev några upp och avsittningar ;)



Efter rivningen skule vi göra ett avslutshopp så att vi slutade bra, ni ser ju hur det gick, hon tog i som satan här! Tiger :D


Sammanfattning:

Ghetto var jättelugn och samlad, hade en riktigt bra och kontrollerbar fart hela tiden och blev inte stark alls, som jag hade fasat lite för! Blev jätteförvånad, och jätteglad. Hon brukar inte vara stark annars heller, men längre och snabbare trav än sådär brukar hon ha.

Tog också mina efterlängtade "hag-bilder" medan Bea plockade granris till hästarna. Blev riktigt nöjd med dom, Ghetto får så fina färger nu i bilderna när hösten är här! Tar dom i ett annat inlägg senare.

Fotograf till alla bilder: Bea

Och juste, klaga inte på att jag ser ut som nåt värre än michelingubben, har ridväst under en för stor jacka ;)

Snart stallet igen

Är skitnervös nu, ska åka buss till stallet. Herregud, jag hatar att åka buss (förutom typ till stan, har man ju gjort typ 10000 gånger. Men nu är det ju så att det går tre bussar på hela dan idag till Gerdal liksom, så jag kan verkligen inte missa den här och DEN MÅSTE VERKLIGEN KOMMA. (ja, det har hänt att bussen inte kommer alls av nån störd anledning när jag ska åka)

Jag och Bea ska hoppa, kommer bli intressant! Provade att hoppa typ.. 30cm (?) i vintras en gång ;) Och det var ju ett tag sen så, vi får väl se hur det går! Fick förresten fet träningsvärk av att hoppa i den där jäkla dressyrsadeln..

erik er en snel hest

Oj, creed till mig som hade ett e i varje ord i rubriken! ;)

För det första så läste jag att Bea ridit Ghetto åt mig idag, toppen. Hon behöver all form av aktivering hon kan f, speciellt eftersom vi ska prova att hoppa på lördag (:O) spännande!

Men iaf, red Erik idag igen. Var ganska nervös innan för vi skulle hoppa, han är ganska "grön" i hoppningen och han har dressyrsadel och ja, jag är ju inget pro på hoppning precis utan gör så gott jag kan typ ;) Men jag tror det räckte, är skitnöjd över att vi kom över alla hinder utan att jag ramlade av :D Dock höll jag på att bli hoppad ur sadeln, han tar ju i som nåt himla as.. men det är ju bara bra så, duktig hest sa jag till han :)

Fia följde med också, tror hon blev lite nostalgisk. Nejmen, det var kul! Vad ska jag skriva mer? Ja, jag tycker Erik är skitkul att rida, lite omväxling sådär.

Lagomt till att jag har fått tillbaka mitt objektiv så viskade en fågel i mitt öra att det är en tävling på ridskolan på söndag så om det är fint väder beger jag mig dit, najs :D

ätnligeeeeeeeeeen

Äntligen har Siv sett tjusningen med att släppa iväg sina kära elever tidigare, yes! Slutat runt två tre dagar i rad, hur chill?

Och mitt oobjektiv har ÄNTLIGEN kommit, fuck yeah :D Kungkungkung

Haha Fia ska följa med mig till ridskolan ikväll med, super blir det säger jag ;)

Hörs ikväll när jag kommer heeeeeeeem. Ciao.

RSS 2.0