nöjdnöjdnöjd

lala, så nöjd med mig själv! Jgging runt sjoen idag på gympan, sprang med Fanny och jag tycker vi var dutti :D Fett glad att hon sprang med mig, blir mer peppad då typ. Sista typ 30 metrarna spurtade vi, tror aldrig jag sprungit så fort haha, trodde jag skulle ramla och facepanta marken och dö typ.. Menmen, bästa tiden på hela min skoltid, var assur ifrån början eftersom vi hade lunch innan och fick typ all mat upp i halsen efter halva vägen, sjukt drygt. Och Fanny fick sockerdricka i foten, ahah hur fan lyckas man? :o

I suppose that that was stupid.. of you.

Gick ju inte att ladda upp bilder igår men nu tror jag att det ska gå.



Före, hade en rätt dålig fotodag då kan man säga.. Så skulle kolla om det gick att göra något av den ändå, med tanke på att motivet är ganska fint :)

Efter:



Lite klassiskt sådär :)

Tempoväxlingar

Tränade mycket på det idag, gick jättebra till en början! Ghetto var jätteduktig och lyssnade riktigt bra till slut. Tränade bla på att stå riktigt still i halten utan att vilja gå ivägoch att länga skritten utan att det blev trav.

Tog en galopp uppför en backe och oj vad förvånad jag blev, Ghetto med. Själv trodde jag att maskinen från i helgen skulle vara kvar men såg mellan träden att den inte var det, så då fattade jag galopp. Istället hade den kört iväg och röjt en massa träd! Låg lite småkvistar på vägen lite här och var när vi nästan var längst upp så det blev lite hopp från sida till sida för Ghetto, chock att skogen var bort aliksom, haha! Tyckte detta var så sorgligt (med en viss överdrift då ;)) så tog en paus däruppe för att beskåda det som hänt:



Amagaaaaad sa Ghetto... :)

Resten gick helt felfritt tycker jag väl, inget speciellt hände. Jobbade mycket med formen påväg tillbaka och i skritten blev det riktigt bra, hon var dock ganska pigg i traven så det blev mer att försöka hålla in henne och få en trav jag var nöjd med, men på slutet gick det ganska bra.

dåååååligt chill

Men döda mä, b-klassen var förbannade idag för rektorn hade ändrat så de fått en timme till efter idrotten idag, dvs de slutar tre istället för två. Vi blev lite oroliga att dom skulle göra likadant för oss men istället så slutar vi 20 min tidigare, dvs 20 i 2, haha men döda mä vad chill :D

Bildredigering på g

Sitter och redigerar nån bild, okej inte än för photshop har inte startat än men snart så. Kika längre ner så ser ni resultatet ;)

Tänkte hålla på lite med texturer, men innan jag ens fått upp sidan så ändrade jag mig och gjorde bilden såhär istället, lite lagomt klassiskt såhär ;)


EDiT: gick inte att ladda upp bilden.. får komma ihåg det imorrn istället :(

i expect that this is the end

Nu är det över, slut. Inget att fundera över verkar det som, bara att gå ifrån rak i ryggen. Tycker det är jävligt synd, för vi hade en jävligt bra tid tillsammans, en av de bästa i mitt liv. Jag lämnade med tårar och besvikenhet, kommer tillbaka arg och förvirrad. Ändå beslutsammare än nånsin. Bättre självförtroende än nånsin.

Och som avslut, något passande till vår kära klass.

Welcome to a city that will bring you to your kness
It will make you beg for more until you can't even breath
Your blindfold is on tight but you like what you see,
so follow me into the night cause I got just what you need.

We are rolling down the boulervard, full of pimps and sharks,
it's a motherfucking riot we have been to start.
You better grab a hold cause now you know you're falling apart.
You thought these streets were paved in gold but they dirty and dark.

Gropen med ghetto och ella och agnes

Hann inte blogga igår så tar det nu istället.

For till Ghetto igår och efter det givk jag till ranchen för att träffa Agnes. När jag kom till stallet stod jag och pratade med Madde först en stund sen gick jag och skulle ta in Ghetto. Hon stod och åt hö vid ingången först när jag ropade. När jag kom närmare tittade hon upp och en sprang hon iväg, lol. Vet inte riktigt om hon gjorde det för att testa mig och se hur jag skulle reagera men, iaf så tänkte jag att det var lönslöst att försöka jaga henne eftersom hon är så mycket snabbare så jag gick runt och pratade med dom andra hästarna och gick runt och kollade lite i skogen, då blev hon nyfiken och följde efter mig en bit. Sött ;)

Var sugen på att träna lite nh med henne idag, så jag tog en repgrimma och ett rätt långt grimskaft och gick ut på planen. Innan det hade hon skött sig superbra i boxen, kulkul. Hon var duktig, dock inte överkoncentrerad på mig men hon gjorde ju iaf som jag ville, vi har ju inte tränat så himla mycket heller. Lite till och från hagen för att hon ska gå lika snabbt som jag gör och inte stressa in, vilket har gått jättebra. Vi tränade lite backa, följa efter mig med hängande grimskaft, flytta bakdel och skicka, lite basic sådär. Skicka var lite svårt, skickade henne genom två hinder som stod bredvid varandra så det blev som en gång, några gånger gick det riktigt bra.

Gick in, sadlade och tränsade (jättejätte duktig med sadelgjorden nu!) och sen for vi iväg runt gropen en sväng. Hon var lugn och fin, trodde att hon skulle vara jättepigg och så men hon skötte sig bra. Lite roligt bara att hon bara frustar åt en stooor trktor som står i skogen men går och tittar jättemycket på en liten gran som är över halva vägen, haha.. Sen var det lite läskigt med en står blå slags container som nästan blockerade vägen men det gick bra efter att ha skyggat för den en gång.

Gick sen till ranchen, fotade Ella och  Agnes litegrann. På slutet blev det jättefint väder :D





Conny had elite tråkigt så han busade runt med en bock..;)




Hoppas hoppas hoppas

Saknar mitt objetiv riktigt mycket nu. Även fast det är tredje gången på tre år som det har gått sönder (reparationen har gått på garantin varje gång) så tycker jag att det är ganska bra. Det är ju itne precis dyrt, 1349:- tror jag det går på nu. Köpte det för tre år sen för ungefär 1700:-. Nu när jag varit tvungen att använda mitt standard bjetiv har jag ju liksom känt skillnaden, är van att ställa in inställninganra för sigmat ju.. Men snart kommer det förhopnningsvis tillbaka!


Stallvärdinne ridning, Erik

Ja, jag red ju stallvärdinneridningen istället för Josefine idag, och fodrade. Det gick jättebra, var lite nervös innan eftersom ja.. Det är Erik liksom, han är enorm och utbildad msv dressyr eller nåt sånt. Men det var inget att oroa sig för, jag är jättenöjd! Han var jätehärlig att rida, gjorde liksom det mesta av sig själv.. Förutom framåtbjudningen då, drev som satan hela lektionen. Kommer nog ha ännu mer träningsvärk imorrn än jag redan har. Liksom, Onsdag, klättring med Ghetto. Torsdag, cavaletti med Donna. Fredag, Dressyr med Erik. Förövrigt så kunde jag inte korta ett stigläder mer och han har dressyrsadel så jag kunde inte rida lätt, lol :o Kommer ha fet träningsvärk i magen också tror jag, brukar ju inte sitta ner så mycket som jag gjorde idag. Men, fick beröm av Helen för att jag var så mjuk på handen och att han såg ut att trivas med det i formen, bara att tå åt sig av sånt, alltid kul ju :D

Cavaletti 25/8

Ja, vi hade ju som sagt cavaletti igår. Vi var fyra stycken , härligt! Jag hade en gammal favorithäst, Donna, haha :D Satsade på att få upp tempot på henne typ bara, för jag minns att hon kan dö av ganska mycket annars. Men måste säga att hon har grymt skönt steg, traven är ju bara att sitta på å ordnar det sig, grymt stadigt kändes det. Eftersom vi var så få så gjorde vi en ganska plats-krävande övning.

Grönt = galopp
Svart = trav
Rött x vid bommarna = halt
Rött x efter galopp = avsaktning




Gjorde också mycket ökningar, lätt sits osv förutom den här övningen. På slutet på mittvolten så ble hon jättefin och jag blev helt chockad, hade aldrig ens kunnat drömma om att jag skulle kunna få henne att jobba i form, skön känsla verkligen. Självförtroende poäng ;)

Ska snart iväg till ridskolan igen och rida och ta kvällsfodringen istället för Josefine. Känns ganska bra, är astaggad på att hoppa men jag tror dom inte gör det på stallvärdinneridningen längre. Jaja :)

feeeeeeeeeeet luuuunch



Nu har vi lunch. varför har man en timme och trettiofem minuters lunchrast? Chill iaf :D

Superdonna cavaletti

Red Donnadine igår (f.d. favorithest :D). Skriver mer om det när jag kommer hem.

Sorry för dåligt bloggande men tänkte blogga när jag kom hem från ridskolan igår men jag varken hann eller hade ett dugg lust alls men vi tar igen det i eftermiddag istället.

Ha en bra dag! :)

nananana morgoon

nanananana BATMAN. Nej inte alls, oseriös såhär på morgonen. (inte för att detta är tidsinställt heller, hihi :D)

Ikväll får jag skjuts av mammas kära systers kära sambo till ridskolan. Trevligt värre. Tror att vi har cavaletti. Eller nåt sånt. Vi ser väl, lär uppdatera efter det :)

Men nu är det skola om jag har vaknat och tagit ut flätan vilket jag hoppas, have a nice day :)

omg i made it

Ibland är jag så jävla grym. Förutom att det mesta är lite hit och dit för tillfället så har det hänt saker som ändå gör så att humörvågen lutar åt bra humör, om man inte tänker efter så mycket förstås :D Men nu ska ni få höra hur grym jag är:

Jag tänkte träna på att göra en stor inbakad fläta på mig själv. Har alltid velat kunna det så nu tog jag tag i saken. Var lite svårt men med lite jävlar anamma på slutet så klarade jag det, fyfan alltså :D Så nu sitter jag här med min fläta och tänker inte ta ur den förrän jag vaknar så, cya.

Första dagen i skolan



Bild tagen i april 2009..;)

Ja första dagen i skolan då, vi gjorde ju inte mycket kan jag säga. Det vanliga typ, massa snack, sittplatser (som förövrigt våra lärare lottar ut....-.-) och sånt tjafffs. Spelade brännboll på gympan sista timmen, typ självklart. Vi tjejer förlorade mot killarna med 57-14. Chill ändå ;)

Men vi har bytt ut två av dom absolut värsta lärarna, KUNG! Sen så går vi en timme kortare på tisdagar, dvs vi slutar klockan två. Grymt :D

Klättring

Tog en runda som jag inte ridit med Ghetto förut, ungefär samma som jag och Bea red när vi red pojkarna. Det avr härligt!

Började med att jag tog in henne och gjorde lite små lydnadsövningar på vägen in. Brukar alltid göra det så hon respekterar mig och följer när jag stnnar, går fortare, långsammare eller nåt utan att behöva ta i grimskaftet. Idag lyssnade hon  jättebra, kulkul :)

Hon var riktigt mysig att gra iordning idag, inget sur alls. Tränar på att hon inte ska hota med att sparka/bita/vara jättesuperilsken när man drar åt sadelgjorden genom att berömma när hon inte surar när jag drar ett hål långsamt osv, hon börjar bli riktigt duktig på det! Om man tar det långsamt och ger henne lite godis då och då så är hon jättesnäll :)

Började inte så bra eftersom när jag precis tagit andra stigbygeln så kastar hon sig kraftigt åt sidan av nåt skrammel en bit bort, men det gick bra eftersom hon är så bra på att lugna ner sig snabbt.

Red uppför lite sandbackar som Bea visat mig. Tror Ghetto tycker att dte är lite obehagligt att gå i sanden, för hon blev ganska stressad efter en stund men det ordnade sig. På slutet så fick hon galoppera uppför en hyfsat lång backe, blev riktigt bra galopp där tycker jag, när jag tog lite i tyglarna så stannade hon till lite och saktade in (som man ju gärna vill att det ska vara ;) ) och oj vad jobbigt hon tyckte det var när vi kommit upp, då blev det långa tyglar och lite pölträning. Gick rätt bra det med :)



Såg att Beas skyltar som hon skrivit i och köpt för ett tag sen har kommit upp, snyggt ellerhur? :D

Skola idag.. -.-

Nån mer än jag som inte vill börja skolan idag? Verkligen inte. Alla rent ut sagt dumjävlar som man står ut med varje dag, kliva upp tidigt varje morgon, stress, mörkt och kallt på morgonen och när man går hem är det lika mörkt och kallt, IGEN!! Usch nej för skola och början på vintern/slutet av hösten. Bubu.

Ska rida Ghetto idag efter skolan (runt tre om ni vill veta). Ska rida några vägar som Bea visade och klättra lite, mysigt ska det bli iaf! :D

Fullt upp hela dagen

Var nog bra att jag sköt upp att rida Ghetto tills imorrn, har haft fullt upp hela dagen.

Runt halv ett kom Fia och hämtade mig och då drog vi till stan. Och nu är jag pank, hela barnbidraget borta ba ;) Nejmen det var kul, köpte ett par jeans som jag verkligen måste se till att jag inte blir tjockare för isf får jag inte på mig dom, det är på millimetern nu liksom :) Men det är stretch så dom töjer ut sig snart!

Köpte också lite annat bra och ha.



Jeans - Only 299:-
Pieces trosor - Only 149:-
Tights - Gina Tricot 79:-

Klippte mig också, behövdes verkligen!
Vi träffade Ida, Rebecka och Markus i stan också, stod typ och prata med dom i en timme :D

När jag kom hem hjälpte jag mamma att ta ihop poolen, nu blir det inget mer poolande (?) :( Menmen, lika bra det.



Sen gjorde jag pannkaka som blev sjukt god :D


Btw: Håller på att bli förkyld, går förhoppningsvis över imorrn eller på torsdag :(

Stan idag igen

Snart kommer Fia och hämtar mig, blir stan idag igen :) Ska först klippa mig på attityd sen så ska jag nog köpa ett par nya jeans igen, börjar ju bli kallt nu.. Men just idag är det faktiskt riktigt fint väder, great!



Två år gammal bild på flisus, hon kommer döda mig för det här!

Äntligen klar!

Äntligen klar med Fias blogg, Kolla gärna! Det jävlades lite men det löste sig tillslut ;) Välkommen till bloggvärlden gumman!


Var på stan idag, blev ingen klippning men köpte b-vitamin på apoteket.




Dåligt cool jag kände mig då alltså ;) 97:-

Fick tipset om att det skulle vara bra för håret (ska tydligen växa snabbare) och vara bra för matsmältningen. Värt att prova! Läste det på den här bloggen.

Godmorgon!

Eller godmorgon och godmorgon, vaknade för ett tag sen men man kan väl säga God eftermiddag med..

Nejmen sömn är viktigt, det vet väl vi alla? Alla vet det antagligen men alla kanske inte tar hänsyn till det. Jag iaf måste nästan sova 8 timmar på en natt och när jag sovit dom där åtta timmarna så kan jag oftast inte sova mer, praktiskt ;)

Idag ska jag och Philip till stan och klippa oss om jag får upp han ur sängen :D Fick äntligen mina pengar igår så nu är ju 1150 kr rikare, sitter ju aldrig helt fel. Blir en ny parfym, tights, nya jeans, ev tröja och klippning för dom pengarna :)

läskiga ohörbara människor

Ghetto blev rädd för en person uppe på vägen idag, hon hördes nästan inte så det var säkert därför. Blir lite kort inlägg idag för jag skriver på mobilen, men red på planen iaf. Fick ytterst lite form, annars hade hon ett hyfsat tempo och ställde sig riktigt bra åt höger i serpentinerna och volterna vilket brukar vara svårt.


Ny bloggdesign till ny blogg på g!

Har äntligen fått en av mina bästa vänner Sofia, aka flisan, fia, att skaffa en blogg! Så för nån dag sen gjorde hon de och nu ska jag fixa den och bli något av en slags bloggcoatch till henne. Ni vet som peter08 och Kissie? Men iaf, creed till henne att hon gjorde det :D



Har gjort en enkel header, vad tycker ni om den?

Red Riding hood

Igår kväll skulle jag och Philip försöka se Red riding hood. Jag har velat se den sen reklamen för den gick på tv så nu laddade vi ner den. Han är sjuk så han somnade efter en halvtimme skulle jag tro, jag tänkte se hela men den var sååååå tråkig så jag somnade jag med och vaknade runt tolv. Haha.



Bild från google.se

Idag ska jag till Ghetto igen, hade tänkt rida lite på plan och så. Den här gången tar jag meed mig kameran och fotar! :)

Feghet

Kommer i många former. Eller nåt sånt. Känner mig ganska feg som har allt uppe och framför mig men inte vågar skriva.


Bildtjuvar - Jiddra inte med mig ;)

Haha patetiskt säger jag bara. Har kontaktat bruden nu och får se om hon har stake nog att svara.



Bilden som är inringat i rött hör till tjejen med bloggnamn i rött, sa till henne om det tidigare och idag smsade hon mig om att hontagit den här übergamla bilden jag har tagit på Chester, haha.. Tur att kompisar hänger ihop, kaxa inte med mig! ;) Känns ju tråkigt om man ska behva copyright märka sina bilder, folk borde fatta att man inte tar/"lånar" dom ändå utan att fråga och utan att skriva vem som tagit bilden. Visst, bilden jag tagit på Chester suger förvisso men jag älskar verkligen bilden Josefine tagit på Hunter, tror hon gör det med. Tycker den är assnajs :)

Ut och träna sen blir det...

... absolut ingen aning.. Mamma ska bort ikväll så det kommer typ sluta med att jag sitter här hemma ensam tills två ungefär eller så kommer jag gå och vandra omkring helt ensam , hej intressant liv!

Nämen ska träna knäet nu snart iaf och sen ut och springa, funderar på att göra en slags 10 sanningar om mig själv (en sanning i varje inlägg). Nånting bra?

Vad händer ikväll då för övrigt? :)

Konsten att släppa taget - zacke

De flesta har säkert hört den, men de som inte har gjort det måste verkligen lyssna på den. Den är sjukt grym, lyssnade sönder den helt och hållet för några månader sen. Vet inte riktigt varför men svensk musik berör mig mer, kan inte riktigt förklra varför. Dock ingen schlager och metal ska inte vara på svenska heller, ehe...


trav och idioter

Ghetto var jättespänd idag när jag gjorde iordning henne, gnäggade och höll på så jag satsade lite på att få henne att avrva ner i ridningen. Bea sa att det stod en traktor över vägen där jag vanligtvis brukar rida så vi tog andra vägen runt gropen. Lugnade ner sig bra fast blev lite spänd igen när vi mötte Bea och Dino. Menmen. Blev ganska mycket pass idag, vet inte riktigt varför. Så jag försökte mest få henne att trava rent. Gick hyfsat, gjordew lite skritt, halt och trav, skritt, trav osv. Gick ganska bra och fick en rätt samlad galopp upp för en backe, härligt! :D

När vi var påväg tillbaka så red jag samma väg tillbaka för att slippa traktorn, då stod det två traktorer och en stor lastbil där istället -.- Men det gick bra, Ghetto är såpass lugn så vi red en liten väg genom skogen bakom lastbilen så det gick bra.

Väl hemma så duschade jag av henne och sen gick jag och Bea och tog in pojkarna. Dino och Ghetto var väldgt glada för att få springa av sig i hagen medan Rambo och Nimros stod och gnäggade i stallet.. ;)



Flocken nästan samlad för nån vecka sen

Vi ställde upp Rambo och Nimros i gången och gjorde iordning dom. Tog Ghettos sadel på Nimros, skönt tycker jag att få rida i sadeln man är van vid :) Gick på teorin att Nimros är stor och gosig och en liten bäbis från marken så  då är han säkert det när man rider också vilket var sant, yes! Supermysig, kändes som en ponny som lufsar omkring i skogen. Travade jättesnällt bredvid eller framför Rambo ute i skogen.

Vi klättrade omkring lite i sanden och Bea gjorde lite sightseeing för mig så nu har jag en massa vägar att rida med Ghetto :) Vi gick omkring på en liten stig i skogen och chillade på och sen ut på en bredare grusväg och sen in på en väg i skogen där vi travade sida vid sida (ovant att vi två kan göra det med varann, härligt!). Sen när vi kommit ner på vägen jag brukar rida runt gropen igen så kom det en riktig idiot på fyrhjuling :@ Vi ställde oss över vägen båda två så att han skulle sakta med men gubbjäveln gasade på ännu mer och bromsade kraftigt framför oss (otroooligt gnissliga bromsar...) så Rambo blev superrädd och stegrade sig och Nimros blev också ganska rädd och kastade sig runt och sprang iväg nån meter. Som tur var gick det bra och vi skrek åt han efteråt. När bea sa åt han att stänga av så struntade han fullständigt i henne och skrek "jag ska köra här" och körde på.. Korkade människor.

Ja vi såg en del spännande saker, vatten, en stuga, en buss, en fyrhjuling, ett par stenar och en traktor som kört fast. Nyttig träning för mig alltså ;)

Hann inte fota nånting, kom nyss hem typ men jag tar det en annan gång :)

När vi var klara och duschat både Nimros och Rambo så bjöd Gunnar på fika sen så fick jag skjuts en bit påväg hem av Madde vilket gjorde mamma glad :)

ändrade planer

Ändrade planer, Bea ringde just och frågade om jag ville hjälpa till att röra på pojkarna (Rambo och Nimros) också och det tackade jag gladeligen ja till :D Så far alldeles strax dit och rider Ghetto och sen Nimros, tar med kameran för vädret är super så förvänta er bilder!

gooodmorgon

Idag runt halv ett far jag till Ghetto, ska bli himla trevligt tycker jag :) Tror jag satsar på att vara där ett tag och liksom bara vara med henne, har nog ändå inget annat att göra på eftermiddagen. Eftermiddag är en tråkig tid, alla har nyss aknat (förutom jag tydligen) och man vet inte vad man ska göra. Tråkigt värre. Men jag tar med kameran imorrn så kanske vi kan få några fina bilder på Tha Queen ;)

Innan det drar jag nog och kikar på min kära vän Josefines nya hus, skjutsade hem henne idag och det så jättemysigt ut från utsidan så om hon är vaken så drar jag vidare tid.

Ciaaaaaoooooo xoxo



Reprisbild från i vintras

done

Klar med Evelinas blogg, alltid lika kul när personen blir nöjd, kika gärna! evelinasjodinn.blogg.se

Nu vet jag inte vad jag ska göra, känner mig jättetrött faktiskt. Varit så himla glad ikväll, liksom bara att Rebecka sprang fram och hoppade på mig och kramade mig gjorde typ min dag, haha sötnos! :D Vet att hon har haft (har? :o) det rätt jobbigt, du ska veta att jag tycker om dig sjukt mycket, även fast vi inte känner varann såhär super. Men du är himla härlig!

Nej om jag tittar på nån film kommer jag förmodligen somna. Det vill jag inte heller. Och jag vet inte vad jag ska titta på för film heller för den delen. Känner att det här blev ganska tråkigt att läsa nu.. Så ja, hörs imorrn!

BTW, har fortfarande kvar prickarna!!!

statistiken går upp

Bättre humör än vad jag är på nu kna man nästan inte vara, greeeaat! Bara därför måste jag bara visa upp min statistik, hur snabbt den gått upp :D



Thankuuuu guuuys!

Uteritt med grupp'N

Ja det blev uteritt idag. Lite tråkigt tycker jag när jag varit suuupertaggad för dressyr och dessutom på Arwen. Menmen, det var roligt det med! Vi red hoppstigen. Camilla (vår ridlärare) ramlade av så nästa gång blir det tårta ;) Sen red vi typ halva Häggesrundan, eftersom jag var så taggad på dressyr gjorde jag lite öppna och skänkelvikning åt båda hållen själv i skritten, tillslut så blev hon väldigt mjuk, speciellt i vänster sida, och så småningon gick hon där så tjusigt som hon brukar göra, söt häst :D




Kolla vad jag såg bara sådär helt random efter att jag duschat! Två prickar bredvid varandra på handleden, dom är fortfarande kvar! Håller jag på att få typ rabies, aids, cp-skada?!

"Porträttbild" före - efter

Än en gång Moderskeppet.se som ligger bakom idén. Tänkte visa den för er i 6 olika steg :)

Före:



Tog min facebook bild, fin huh? ;)


Efter:




Steg 1:

Gå in i Kanaler. Välj röd och markera hela (ctrl+a) och kopiera (ctrl+c).



Steg 2:

Markera så att alla färgkanaler syns igen. Gå in på  Lager igen och gör ett nytt lager. Klistra in (ctrl+v) den röda kanalen som du kopierat i det nya lagret.



Steg 3:

Gå in däruppe i meny raden på Filter > Oskärpa > Gaussisk oskärpa. Gör bilden ungefär så oskarp som bilden nedan.



Steg 4:

Gå in i blandningsläget och välj det nedersta alternativet, Luminiscens.



Steg 5:

Gör en lagermask till lagret. Tryck på knappen bredvid den där det står "fx" nedanför lagren.



Steg 6:

Dra ner lagrets opacitet till ungefär 50%. Nu börjar det likna nåt va? ;) Måla med svart för att sudda ut/tona ner effekten som du har åstadkommit med det svartvita lagret. Sudda där du vill att blicken ska dras till i bilden, som ögon, mun, näsa, hår osv. Sudda tills du bli nöjd!

OBS: Med sudda menar jag att du ska måla med SVART färg, pensel, i lagermasken som du gjort. Dra ner penselns opacitet till ungefär 20-50 % och ha den så mjuk som möjligt. Lycka till!



DONE! :D

bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin

Ikväll runt 16.00 kommer det ett inlägg om att redigera porträtt foton och senare när jag kommer hem ett om hur det gått att rida ikväll :) Stay Strong!

Hollywood undead

Jag ääälskar dom. Seriöst, bättre finns inte :D Swan song, deras första album, är sjukt sönderlyssnat av mig och Fanny, vi kan typ alla låtar ;) Deras nya album American Tragedy är också kung, men all nostalgi ligger ju i Swan Song, haha.



Bild som jag gjorde för ett litet tag sen, tänkte att den passade in.



Jag döööör så värt! Vill helst ha den största, men den finns bara i x-small och small än så länge :( Vill ha en fet ju, så det kanske blir den längst upp till höger eller en annan grå för samma pris. Men får inte pengar förrän söndag så då får vi väl se om det kommit fler storlekar :)

Best of Swan Song:



Paradise Lost



Undead



Everywhere I Go




The Diary



Best of American Tragedy:





Been To Hell - Fyfan vilken kärlek på den alltså. Så jävla sjukt sönderspelad av mig själv men sååååå bra :'D



Lights Out



Lump Your Head




Tendencies



Bullet - Trodde denna var ett skämt först men sen la jag märke till texten..:D

hiss och diss



Musik

Säkert huuur många bloggar som helt som hissat det, men. Tänkte att jag också vill göra det så here we go.

Hjälper alltid, får mig att tänka tillbaka på ledsamma tider, roliga tider, arga tider, besvikna tider osv. Jag kan bli gryyymt nostalgisk av det. Sen så är det bra för mitt humör, jag kan svänga från ett humör till ett annat ganska fort. Jag kan bli grymt ledsen och sårad på en halv sekund, sedan går det över till ilska och sen lugnar jag ner mig igen liksom, pms kärring eller vad? Aja, tips på några låtar från vissa känslo stunder iaf!

Glad/peppande



Haha, ja jag vet. Fest hos Mange. Men jag får alltid ett leende på läpparna av den.


Arg/besviken/hatisk



Bring Me The Horizon - It Never Ends. Älskar den här låten, den har följt med länge. Kan göra det mesta till den i vilken sinnestämning jag än är. Man kan säga att den gör utlopp för mina känslor ;)



Bullet For My Valentine - All These Things I Hate. Låttiteln säger ju allt. Gammal och grym.

Ledsen




Hanna - Melissa Horn. Så många minnen till den här, börjar gråta när jag hör den typ. Ni tänker säkert "men jag har ju inte hört den heller", men jag tycker den är grym så deal with it.

Finns ju en hel hög med sorsgna låtar också men ni får den här nu.




Folk som man förlorar kontakten med

Har hänt så många gånger iår. Den här terminen har varit den bästa men samitdigt den svåraste på hela högstadiet. Folk som jag verkligen älskat, gett mitt liv för, som man har haft helt sjukt roligt med, som man glider ifrån och tappar kontakten med. Nåt av det svåraste som finns.

tränat

Har tränat knäet och varit ute och sprungit. Snart kommer fanny, kung motorcykel säg ja på de :D



Mitt träningsprogram för knäet. man ser nog inte så bra men :)

ny hemsida för bloggare

Hittade nyss en bra sida för folk som bloggar och vill ha mycket läsare, här är den.

världens grymmaste


från kasst humör till ett leende på fem minuter

Satt och var på asdåligt humör för ett tag sen (nivet, man är jättearg, ledsen, trött, hungrig, less på samma gång) så då satte jag mig för att kolla på en störtskön kille från Umeå som kallar sig för Lillabloggen. Så jävla grym, det var Fia som visade mig efter nåt av våra nattbus, haha.

Min favoritvideo, så jävla kul.



Nej nu ska jag försöka få nån framgång med min kära vän Evelinas blogg. Återkommer väl när jag är klar.

Back on track med knäet

Knäet blir bättre och bättre, längesen det "knakade till" nu! Var hos en sjukgymnast imorse och hon sa att jag förmodligen sträckt inre ledbanden och korsbandet men att det läkt nu. Knäet är dock fortfarande ostadigt och jag kan långt ifrån lita på det vid alla tillfällen så, hon gav mig ett träningsprogram som jag ska följa varje dag nu i två veckor och sen komma tillbaka och kolla med henne om jag följt det rätt och om allt går bra osv. Känns riktigt bra, det finns chanser att det blir helt återställt (vilket skulle vara sjukt :o) om jag följer programmet ordentligt, kuuuuung :)

Sitter och leker med gamla bilder

Har fått en otrolig lust att börja att redigera massa bilder igen, kreativitet sprut typ..;) Men ah i alla fall, gick in på en sida jag har haft mycket användning av förut, moderskeppet.se. Där hade de en film om hur man gör färgerna i sina bilder mer pastelliga osv, som många bloggare gör nuförtiden. Har inte orkat bry mig om hur man gör eftersom jag inte riktigt bloggar på det viset, om man kan säga så. Det ä inte riktigt min grej typ. Men nu tänkte jag, visst, jag kollar väl vad jag kan åstadkomma.

Såhär blev resultatet när jag följde videon.



Tog en random bild på några prästkragar.



På slutet av videon sa hon (den dryga rösten som sönder använder ordet mustigt :@) att hon tyckte det var "jättekul" att exprimentera med olika heltäckande färglager och blandningsalternativ till dem, så då tänkte jag "visst, jag har inget bättre för mig". Så då blev det den här bilden ;)

Före:



Haha, en bild jag hittade från juli 2010..

På benen igen

Ghettos magont verkade vara ganska tillfälligt för idag brummade magen och hon var precis som vanligt, skönt! :)

Eller kanske inte precis som vanligt, über snäll mot sadeln faktiskt. Och när jag kom till hagen så kom hon nästan direkt mot mig och fick lite godis. Sedan följde hon glatt med in och fick lite hö. var jättesnäll att hålla på med idag, stod mest och åt hela tiden. La på sadeln och det var det enda hon reagerade på med sadeln, inget på svanskappan och inget på sadelgjorden, stor skillnad från ifrånbörjan och nu vid vissa tillfällen när hon står och tjurar ihop helt och hållet mot sadelgjorden!

Gick runt lite med henne och stannade och backade och vände litegrann, sedan satte jag upp och skrittade ut i skogen. Härligt, inte alls bråttom. Trodde hon skulle vara ganska pigg. Hon fortsatte att lunka på och blev lite halvtaggad när vi travat en bit men inte så mycket. Galopperade uppför backen efteråt och det gick bra, hyfsat lugn galopp (fortfarande ökad om man tänker på en "vanlig häst" men kändes lugn för att vara henne). Stod en bil däruppe efter backen (älgjakt pågång eller? Har ingen aning men, kan ju vara svamp eller nåt med).

En annan backe hade jag tänkt trava uppför och fatta galopp däruppe för att galoppera en bit på plan mark. Här började hon bli lite stressad, snabb trav upp och ganska snabb galopp. Tog om backen (det var nog inte så smart av mig att försöka när hon var såpass taggad och trippig, man lär sig väl..) för att se om det kunde gå lite lugnare, blev ännu värre och det här är nog första gången jag riktigt känt att hon stuckit med mig, inget stopp alls och ibörjan på en backe en liten bit efter den här backen så svängde jag inte på en avstickarväg och vände snabbt åt vänster vilket fick henne att sakta ner och bli lite kontrollerbar. Efter det satsade jag på att lugna ner henne riktigt i skritt. Nästan hela vägen hem skrittade vi, förutom en bit där jag satsade på ren trav i normaltempo. Hon gick superfint i skritten i en stadig och långvarig form som jag inte känts hos henne tidigare i skritten så det kändes jättebra att avsluta med det iaf.

Som sagt, man lär sig alltid! Får tänka efter lite mer nästa gång, som tur var så är hon rätt lugn av sig och lugnade sig bra och jobbade på sen, utan nästan någon ansträgning från mig, kändes nästan som ett förlåt :p

När vi kom hem gosade vi lite och jag gav hon lite mer hö osv, sen ut i hagen igen.



Reprisbild från i vintras

Nu när jag har en sån jävla blogglust så...

Känner mig som old times, när jag satt uppe halva nätterna och lyssnade på lite halvsad musik och mixtrade med cs, haha :D Härliga tider det! Men så iaf, så satte jag mig med photoshop cs3, extended version för er som vill veta. Hos mamma har jag cs5 extended version, nästan samma sak förutom lite lättare att sminka personer via fotoredigering :)

Aja, kände iaf för att testa nåt nytt idag. Har inte så många nya bilder här så jag tog en gammal bild från juli 2010:



Ganska tråkig, kontrastlös, intetsägande. Ett förbättringsprojekt liksom ;)



Jag tror inte man ser så bra men. Det avr inte meningen att jag skulle visa processen i bloggen först heller, så klaga inte ;)

Det första jag gjorde var att kopiera grundbilden. Gör det för det mesta.

Det andra jag gjorde var att dra en Övertoningskarta (övertoningskarta 1) så att bilden blev "hanterbart svartvit" kan man väl säga. Med den kan man välja själv vad som ska vara svartvitt och i färg om man vill tex, genom en mask på lagret.

Tredje var att välja "multiplicera" på detta lager där det nu står "mjukt ljus". Gör så att bilden får mycket kontrast och får mindre mättnad, diverse lite "blaskigare" färger. En ganska användbar effekt som jag lärde mig på www.moderskeppet.se.

Det fjärde jag gjorde var att dra ner opaciteten, dvs genomskinligheten, till ca 80%.



Såhär såg bilden ut efter att jag gjort effekten med övertoningskrtan.

Efter det gjorde jag ett nytt justeringslager där jag ändrade mättnaden i bilden. Drog ner den hyfsat mycket. Målade sedan i masken på justeringslagret med svart på de lila bladen för att dölja effekten, dvs att färgen drogs ner och blev gråare.

Gjorde ett till justeringslager där jag drog upp mättnaden istället, gjorde samma sak som med lagret där jag drog ner mättnaden fast tvärtom. Gjorde då alltså bladen ännu mer lila.



Detta har jag gjort mycket förut, fast kanske inte exakt såhär. Men masker och justeringslager använder jag ju liksom.. jämt. Så kände att jag ville göra något nytt.

Så jag gick in och tog ett m önster som täckte hela bilden :D Har inte hållt på med det särskilt mycket förut. Gick in på justeringslager > övertoning...



Ja, nu ser det ut som att jag har förtsört allt. Men man kan alltid ångra vet vi ju, den som uppfan ångra måste heta Gud i andra namn. Men jag valde iaf en övertoning som hade de färger jag ville framhäva förut, diverse lila och blåa toner.

Eftersom dedt är det översta lagret så blev hela bilden såklart såhär. Gick in i den lilla menyn ovanför lagren där det på bilden står "Normal". Valde mjukt ljus för det här lagret och drog ner opaciteten till ungefär 40%.

Resultatet:



Blev riktigt nöjd med resultatet faktiskt, som ni ser är ju "före" bilden ganska dålig kvalité på och suddig = något man inte kan få bort ens genom cs..;) Men jag tycker dedt blev bra mycket bättre än vad jag började med! Dock inget man ska förstora hur många gånger som helst pga just det, bildkvalitén, ehe.

Bra sidor från tävlingen kanske jag borde meddela med :)

Nu har jag skrivit av mig så nu känns det lite lättare ;)

Chester var väldigt skärrad när vi kom fram till Näske (pga lastningen, stress, ny miljö osv osv då..). Skulle hjälpa till att dra åt sadelgjorden och då stegrar sig hest på mig och landar på foten, ajaj. Men det gick ganska bra, är lite svullen och sådär vackert blåslagen. Men jag lever!

Dressyren gick åt skogen för både Mikaela och Sofia, men hoppningen gick mycket bättre. Mickan fick fyra fel i fas ett pga vägran, lite onödig sådan enligt båda oss men jag är jättestolt över dom ändå :D Sofia blbev trea och fyra i hennes  klasser, toppen avslutning tycker jag.



Och imorrn ska jag äntligen rida Ghetto igen! :) Hon lär vara ganska pigg eftersom Isabell inte kunda rida i lördags eftersom Ghetto hade jätteont i magen tydligen, stackars liten :( Vi ser väl vad foten säger imorrn men det borde nog gå bra.

Sentimental skit och tankar

Såg nyss en jättebra film som fick mig att bli lite sentimental och börja tänka efter lite. 500 days of Summer hette den. Men jag tänker inte skriva nåt om den, för jag har fått så himla många olika inttryck från idag (längesen man var backstage på en tävling), så nu ska jag försöka skriva av mig lite och skriva lite åsikter. Och ingen behöver ta åt sig, det här är bara sånt jag har känt idag.

Svårlastad hästar = nåt jag verkligen inte vet nånting om (i princip då, ta det med en nypa salt..). Men som kanske många vet så är jag väldigt intresserad i "bättrtre metoder för att hantera hästen/hästarna". Diverse Natural Horsemanship och Naturlig Hästhållning som man också kan kalla det. Jag tänker inte gå in djupare på detta för då kommer det här bli väldigt långt. Men jag är ingen expert, jag vet inte så himla mycket om det här men jag tycker det är väldigt intressant som sagt. Därför är det så bra att Ghetto är där hon är just nu, Madde håller på med det, Bea gör det, och Isabell gör det med Ghetto. Jag lär mig liksom hela tiden och ser hur jag faktiskt vill göra om det är något problem som kommer upp för mig och hästen, alltså har jag bra förebilder där, om man säger så. Men problem vid lastning har jag aldrig sett ett bra sätt som jag också skulle vilja hantera det på. När jag har sett hästar som har problem med lastning på tv eller bara på parkeringen på ridskolan har det använts hårda tag och linor och försök till att "skrämma in" hästen i transporten. Liksom, linor? Hur ofta har jag sett att det fungerat? Ingen gång faktiskt, ändå är det en välbeprövad metod. Våld fungerar inte heller, hästen är mycket starkare än människan. Om hästen blir riktigt rädd stänger den av och instinkten säger åt den att springa därifrån. Människor springer tills dom kräks, hästar springer tills de stupar och dör. Så stark är instinkten.

Men, om man ska hålla på med sånt här (dvs NH) krävs tid, tålamod och tillit. Sånt kan man inte tvinga fram. Jag tycker det bara är fruktansvärt att se hur hästarna försöks tvingas upp på transporten, jag klarar det helt enkelt inte. Jag känner mig hjälplös eftersom jag inte heller vet ett bra sätt att göra det på, det är jättejobbigt. Så idga när kusin hade problem vart jag helt enkelt tvungen att gå därifrån, jag kan inte se på när hästen stegrar sig över linorna, sliter sig, slår huvudet i transporttaket osv.. Ingen pik till någon och ingen som behöver ta åt sig som sagt, kände  bara att jag vill skriva det här. Känner att detta blev ganska osammanhängande men, deal with it. Jag brukar inte skriva sånt här , haha.

Tävling tävling tävling

Har lovat min kusin att hjälpa henne på en dressyr och hopptävling imorrn, söndag. Ska bli jättekul faktiskt, längsen man var mer än åskådare på tävlingar..;)

Var på ridskolan idag och häjlpte till med lite random stuffs infor imorrn. Intressant att se andra ekipages kommunikation med varandra än typ Bea och Dino och Agnes och Ella. Som Rajman, totalt respektlös mot Sofia. Men om hon fortsätter och vara envis och konsekvent så tror jag det kommer bli bättre, det såg bättre ut efter bara en liten stund när jag kollat på dom också så :D Men vi kollade hur båda hästarna reagerade på transporten osv och jag tycker det verkade rätt okej, inte liksom jättejobbigt att få in dom i transporten imorrn. Ska vara på ridskolan sju imorrn så vi ska nog lägga oss snart. Ska rida Ghetto på måndagkväll också troligen, Isabell skulle rida henne idag och jag hoppas det gick bra :)  Hörs då !

Arwen igen :)

Stod att jag skulle rida Arwe idag igen, hade inte förväntat mig det eftersom jag hade henne sista ridlektionen men det var ju kul :D

Började med att försöka få fram henne ordentligt i skritten och med att tänka riktigt mycket på min sits osv. Tycker jag klarade av den någorlunda idag, måste bara slppna av mer i ljumskarna och höfterna i trav samt galoppen. Men i varje fall, Arwen kändes grymt långsam och svårstartad om man kan säga så. Har ju bara ridit Ghetto i en och en halv månad så kanske inte så konstigt att jag tyckte det, hehe. Men det gick i varje fall bättre och bättre, tillslut när vi skulle rida på mittvolten i trav och galopp så vart hon riktigt mjuk och väldigt följsam och gick jättefint vissa stunder :)

Efter uppvrämningen började vi med att göra lite framdelsvändningar. Allt gick mycket bra i höger varv men rätt dåligt i vänster varv. Men till slut så fick jag något steg i varje fall. Jättelyckad lektion sammanfattningsvis het enkelt, gillar Arwen starkt! :D



Bild från sista lektionen där vi hade lite cavaletti.

Foto: Madde

Ridlektion för Bea! :D

Mamma skjutsade mig runt elva imorse till Överhörnäs där Bea skulle hämta mig. Hon kom efter en stund och sen for vi och bytte bil, sen till stallet. Tog in damerna och bytte sen hage för pojkarna.

Vi borstade upp hästarna och gjorde dom tjusiga, sen bytte Bea om till studentkläder. Vi gick ut på åkern och sen fotade jag en stund med Beas kamera :)

Sen gick vi in igen, sadlade och tränsade hästarna och sen ut på åkern, aka nya ridplanen igen. Värmde upp litegrann och sen började Bea fota mig och ghetto, trevligt! Instruera samtidigt som det ofta blir, bara bra det ;) Hon visade mig också att jag måste börja sitta mer på de främre sittbenen, gick bra tycker jag. Måste bara dra tillbaka skänkeln och trampa ner hälarna mer så blir det super :)



Började med trav i vänster varv, guldvarvet seriöst. Gick sjukt bra i vänster varv! Har Bea att tacka mycket för det, hon får mig att börja tänka och koncentrera mig på riktigt. :D



Sen lite arbete med skritten, Bea var på mig hela tiden. Jobbigt säger vi, men tillslut så gick det bra! :)



Skritt i vänster varv.



Trav i höger varv, lite svårt men efter ett tag så gick det bättre och bättre. Båda ganska trötta då, iaf mitt huve eftersom jag tänker så mycket, haha.

Alla bilder fotade av Bea

Sen satt jag av och fotade Bea med Ghetto vid min sida. Dinor har förresten blivit kung på att trava :D Supertraven, till och med roligare än att galoppera och det är nåt jag inte är så van vid när jag har sett henne förut. Det gick riktigt ra för oss båda två idag.  :)

Glada tjejer skrittade av och sen gick in för att mocka. Mockade stalllet sen for vi hem till Bea och åt eftersom vi var såhääääär hungriga. Kikade på deras kattungar (hihi :D) och på dagens bilder. Blev många rätt bra bilder så det vart ju lyckat det med. Efter att vi kollat på lite gamla bilder med (ingen vacker syn kan jag ju säga..;) ) så skjutsade Bea hem mig. Kom hem för typ en timmar sen och ja, nu sitter jag här.


Hööööörs, ska hjälpa kusin med en tävling i helgen så då kanske det blir lite update om det med.

Blogg.se laggar med tidsinställda inlägg tycker jag..

Verkligen tråkigt, satt i tjugo minuter och skrev om min och Ghettos utveckling genom halvåret jag har ridit henne och gjorde så att det skulle publiceras två dagar efter. Det publicerades inte och finns inte i arkiv heller, tråkigt :(

Menmen, back to life. När jag kom till stallet stod jag och pratade med Madde ett tag sen gick jag för att ta in Ghetto. Hon kom först fram till mig två gånger och sen sprang hon iväg, haha gissa om jag vart förvånad? Jag gissar på att hon kände sig trängd eller nånting eftersom hon stod i ett hörn ensam, eller så kände hon bara för att retas med mig. Jaja, hon sprang några varv runt dom andra hästarna men ingen hakade på så dås tällde hon sig och åt. Jag stod och gosade lite med Nimros så då blev hon avundsjuk och kom till mig och lät sig tas in, haha.

Nu när det inte är lika varmt så tror jag att damen har fått tillbaka sin gamla energi och lite vilja att jävlas med mig. Hon tjurade lite men nu när jag sett hur snäll hon kan vara så surade jag tillbaka så då gav hon sig efter en stund. Har inte haft tid att rida på ett tag nu men jag vet att isabell red henne igår. Sammanfattningen var nog att hon var ganska pigg och busig idag.

Vi hittade några vattenpölar runt gropen så då tänkte jag se hur det skulle gå att få ner henne i dom för mig. Jag vet att Bea har gjort det mycket men vi har inte gjort det så mycket. Först nästan vägrade hon, sen gick det bättre och bättre och sista pölen var hon så duktig så jag lät henne välja om hon ville gå i själv eller inte, på långa tyglar. Jag antar att hon tycker det blev roligt för hon gick själv i och plaskade på, haha :) Vi kan göra en sån här summering här iaf:

Bra saker:
Det gick bättre och bättre att gå igenom pölarna.
Hon stannade för att gosa lite i hagen när jag släppt henne och accepterade mer än vanligt när jag kände igenom henne.
Att hon var bra på att gå bakom mig med hängande grimskaft utan att gå om.

Mindre bra:
Ganska pigg, stack nästan en liten stund. Stannade givetvis längst upp i backen men ändå.
Surig, int elika mycket som förut men still ;)

Jag känner att jag är bra på att skriva väldigt långa inlägg men.. Ibland finns det så mycket att säga bara, haha.

äntligen tillbaka!

Är äntligen tillbaka från västervik nu, tror jag glömde skriva att jag for dit i onsdags förra veckan. Har saknat lilla hesten men nu ska jag snart dit igen, yaaay :D Isabell red henne igårkväll och sa att hon varit duktig så vi får hoppas dt går bra för oss idag med :)

RSS 2.0