SO

Jag gillar SO. I varje fall samhällskunskapen.. Det är intressant, i varje fall när man förstår att det är nutid man pratar om och att man själv är inblandad i det. Ska nu sätta mig i nån timme och skriva svar på två frågor:

Att leva i en demokrati innebär en enorm frihet MEN också ett stort ansvar. Vad betyder det, tror du?

och

Borde rasistiska organisationer vara tillåtna i en demokrati, vad tycker du?

Malin säger att den duktiga eleven kans kriva flera sidor om det här, det gäller bara att komma på nåt att skriva. Skriva ALLT MAN TÄNKER :D

Påtal om rasistiska organisationer.. Alla vet förmmodligen om SD, Sverige Demokraterna. Att det fick 20 mandat i riksdagen och att Jimmie Åkesson numera sitter och försöker bestämma. Att den blev en "vågmätare" eller vad det nu heter, är inte heller helt okänt. Läs om ni orkar, helt kopierat från en artikel.

Sverigedemokraterna lämnade i dag den gudstjänst i Storkyrkan som hölls inför riksmötets öppnande. Det var när Eva Brunne i sin predikan började tala om rasism och främlingsfientlighet som partiledare Jimmie Åkesson och de andra SD-ledamöterna reste sig och lämnade kyrkan.

- Den rasism som säger att du inte är lika mycket värd som jag, att du ska inte har samma rättigheter som jag, inte är värd ett liv i frihet, och detta av en enda grund - att vi råkar vara födda i olika delar av vår värld - det är inte värdigt en demokrati som vår att göra skillnad på människor, sade biskopen.

När TT pratade med Jimmie Åkesson efteråt sade han att han fortfarande skakade av upprördhet. Han menade att biskopens tal var synnerligen olämpligt.

- Det var väldigt tydligt en attack mot oss, säger Åkesson, för dagen i folkdräkt, och hänvisar till att demonstrationerna på Sergels torg i Stockholm i går nämndes i talet.

- Där ropade man att jag skulle utvisas, säger han.



Rätt åt dig, fula fan. Ja, det där var ett påhopp, so what? (det jag skrev just nu ;)) Vad är inte hela SD om inte ett påhopp? En person i SD läste partiprogrammet och hoppade sedan av.
Och SD är inte bara rasister...
Dom är kvinnofientliga med. 90% av de som röstade på dom var män. Kvinnor ska inte kunna starta företag bla bla bla. Och dessutom ska ingenting i Sverige vara utländskt. Ingen utländsk kultur, ingen utländsk konst, inga utländska författare.
Visst, om Sverige skulle minska sin invandring och ta mer hand om de som redan finns här. Men det här är helt sjukt...



Kommentarer
Postat av: Bea

hahaha hälig bild XD

2010-10-05 @ 21:40:53
URL: http://beabystrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0